Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Cristina Ronda serà la nova delegada de l’Alcaldia al poble de Garraf

La candidata es va imposar amb 117 vots del total de 148 vots emesos a Marc Fibla Ayza i a David Navarro Fernández. Aquest és el resultat del procés de Participació Ciutadana que ha portat a terme l’Ajuntament per tal de designar una persona representant a aquest nucli de la població del terme municipal de Sitges. La participació a la jornada ha estat del 32’17%, amb un cens total de 460 persones.

El poble de Garraf ja ha escollit nova delegada de l’Alcaldia, després de culminar, ahir, el procés participatiu per escollir aquesta figura. Gràcies als vots de 117 persones empadronades a Garraf i majors de 16 anys, Maria Cristina Ronda Guiral ha estat escollida per ser la representant de l’Alcaldia al poble de Garraf durant aquest mandat municipal. L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella, va estar a Garraf seguint el recompte junt amb la regidora de Participació, Eva Martín Martínez, i el regidor de Cultura, Albert Oliver-Rodés Sen. L’Alcaldessa s’ha felicitat pel desenvolupament del dia i ha manifestat que “donem la més cordial benvinguda a la Delegada de l’Alcaldia al poble de Garraf, Cristina Ronda, amb qui ja hem parlat i amb qui treballarem molt estretament per millorar la vida dels veïns i veïnes de Garraf”.

La jornada participativa, celebrada aquest aquest diumenge 3 de març, va concloure amb uns resultats clarament favorables a Cristina Ronda qui, amb 117 vots, va obtenir el 79% de les preferències de les 148 persones que van participar de la jornada. Els altres dos candidats Marc Fibla Ayza i David Navarro Fernández van aconseguir va sumar 25 vots i 6 vots, respectivament. D’entre les 148 persones que van votar, 76 van ser dones i 72, homes. No hi va haver vots blancs ni nuls.

La regidora de Participació Ciutadana, Eva Martín, ha assegurat que “ha estat un dia perfecte que ha tancat un procés participatiu exemplar” i ha afegit que “l’Ajuntament ha demostrat capacitat organitzativa i el veïnat també ha mostrat les ganes de participar. Creiem que aquesta línia d’implicació veïnal en la vida pública és un camí a seguir”.

L’única mesa per triar la candidatura que representaria l’Alcaldia de Sitges al poble de Garraf es va constituir a les 9.45 h, gràcies als tres voluntaris que van formar-ne part.  A les 10 h es va obrir la votació, que es va allargar fins a les 18 h a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Garraf. Al llarg de les 8 hores de jornada, 148 persones del cens total de 460 van exercir el seu dret a triar la representació de l’Alcaldia. Per tant, la participació va ser del 32,17%. Cal recordar que el cens el formaven les persones majors de 16 anys i empadronades a Garraf en data 31 de desembre de 2023.

Aquest és el resultat del procés de Participació Ciutadana que ha portat a terme l’Ajuntament per tal de designar una persona representant a aquest nucli de la població del terme municipal de Sitges. A partir d’ara, l’Alcaldessa farà el nomenament a través d’un decret i se’n donarà compte al Ple municipal.

Tot aquest procés participatiu es pot seguir al portal Participa 311.