Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

Dispositiu especial de seguretat per la revetlla de Sant Joan

Policia Local, Mossos d’Esquadra, Creu Roja i Bombers desplegaran un dispositiu especial amb motiu de la revetlla.

Els cossos de seguretat mobilitzaran els seus efectius a Sitges aquest cap de setmana amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Joan. L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va presidir dimecres la reunió entre Policia Local, Mossos d'Esquadra, Bombers i Creu Roja per coordinar l'operatiu amb motiu d'una celebració anual que multiplica previsiblement els desplaçaments nocturns, les festes, el llançament de coets, i les fogueres, entre d'altres.

Policia Local i Mossos d'Esquadra atendran les possibles incidències i els requeriments de la població. Durant les primeres hores el dispositiu es concentrarà al centre de la vila, posant una especial atenció al consum de begudes al carrer. De matinada, el dispositiu se centrarà en l'àmbit de la mobilitat i les possibles conductes de risc dels conductors derivades del consum d'alcohol. Els agents cobriran també l'horari de tancament dels establiments de bar en els principals carrers amb oferta d'oci nocturn.

Paral·lelament, Creu Roja Sitges destinarà una ambulància per donar resposta a les urgències mèdiques que estarà ubicada a la Prefectura de la Policia Local de Sitges. Per la seva part, el Parc de Bombers tindrà tres vehicles a disposició per atendre les incidències derivades del llançament de coets.

L'Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha informat que activarà un operatiu de prevenció d'incendis forestals entre les 22.00 i les 01.00h de la nit del 23 al 24 de juny. En aquest sentit, els vigilants estaran a disposició del dispositiu previst i per tal d'intervenir en cas d'incendis ocasionats pel llançament de coets i petards.

Paral·lelament, i davant la situació actual de prealertes per risc d'incendi en diverses comarques catalanes, la Generalitat de Catalunya recorda que durant el període comprés entre el 15 de març al 15 d'octubre resta prohibit fer foc a menys de 500 metres de terrenys forestals, siguin o no poblats d'espècies arbòries, segons Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

En cas d'emergència, caldrà donar l'avís a través del telèfon 112. Aquest telèfon centralitzarà totes les trucades d'urgència i serveix perquè els ciutadans puguin sol•licitar els serveis públics d'urgències sanitàries, d'extinció d'incendis i salvaments, de seguretat ciutadana i de protecció civil quan es trobin en una situació d'emergència.


Més informació:

> Consells preventius a www.sitges.cat