Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

El Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges se centra en l’anàlisi de les propostes recollides

La II Cimera del Pacte per a la recuperació socioeconòmica de Sitges s’ha celebrat aquest dijous. El proper pas del procés de participació, un cop finalitzat el termini de recollida de propostes a través de les taules sectorials, se centrarà en trobar consensos i acords a partir de les 24 idees de projectes recollides.

L’Ajuntament de Sitges ha celebrat II Cimera del Pacte per a la recuperació socioeconòmica de Sitges, per via telemàtica aquest dijous. Tal com ha destacat la regidora de Participació Ciutadana, Elisabeth Pérez, “és un procés ampli, potent i complex per la magnitud que té tan transversalment com de projecte de vila. Ara, el treball establirà les prioritats a partir de les 24 idees de projectes recollides a les taules de treball celebrades des del maig”. La regidora ha explicat que “hem ampliat la participació a tots els grups polítics municipals en la tria de les iniciatives que haurem de desenvolupar”.

El Pacte inicialment estava concebut per establir les mesures més prioritàries, però la dinàmica de treball i la magnitud del Pacte, ha portat a recollir les aportacions en tres tipologies; urgents, prioritàries i estratègiques. Així, a la II Cimera es va fer el retorn de les 24 idees de projectes que sintetitzen les aportacions recollides dels representants dels Consells municipals, entitats dels sectors implicats i formacions polítiques. La trobada va servir per establir un espai on, per primera vegada i de manera intersectorial, es van valorar i prioritzar aquestes idees de projectes, amb les que culmina la participació referida a la producció dels continguts del Pla.

Ara tota la informació recollida se sintetitzarà en un primer esborrany del Pla per a la seva revisió i validació per part de l’Ajuntament, per avançar de cara a la trobada d’acords de la III Cimera. Totes aquestes propostes es podran consultar properament en un web per posar a disposició de la ciutadania el conjunt de les aportacions recollides, així com de les accions ja executades.

El Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges es treballa des del passat mes d’abril, mitjançant un procés d’intel·ligència col·laborativa online. La primera Cimera, el 8 de maig, va ser la primera de les trobades i a partir d’aquí es van iniciar les Taules Sectorials, basades en la identificació conjunta de necessitats presents i futures, i en propostes de reactivació per mitigar els efectes provocats per l’impacte de la Covid-19 amb l’objectiu de protegir la ciutadania i els col·lectius més vulnerables, i el teixit productiu, laboral i empresarial.

El Pla de treball culminarà després de l’estiu, quan s’aprovarà el pla de mesures a implementar per a la reactivació de Sitges postcovid-19. 

La Cimera ha comptat amb la participació de l’equip de Govern, representants de  grups polítics municipals, Consells Municipals, tècnics dels serveis implicats i entitats i associacions convocades a les Taules Sectorials. La regidora de Joventut ha volgut agrair “l’esforç de totes les persones que han participat a la II Cimera per treballar conjuntament per un Sitges millor”.