Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

El procés participatiu sobre els espais culturals es reactiva el 9 de juliol per plantejar el debat obert: ‘Una llibreria al Patronat?’

La regidoria de Cultura organitza el proper 9 de juliol una jornada de participació ciutadana per debatre la possibilitat de tenir una llibreria al Patronat. L’acte començarà a les 18.00 hores al Centre Cultural Miramar. Per participar-hi, cal inscriure’s a la plataforma Decidim Sitges. També es es retransmetrà en streaming a través del canal de youtube oficial de l’Ajuntament de Sitges.

L’Ajuntament de Sitges reactiva el proper 9 de juliol el procés participatiu sobre els espais culturals amb un debat obert sobre la reforma del Patronat i la possibilitat d’incloure-hi una llibreria. La regidoria de Participació fa una crida per debatre sobre aquesta opció el proper dijous al Centre Miramar a les 18.00 hores. Durant l’acte es comptarà amb la presència de Ricard Caba per explicar la seva experiència a la Llibreria Els Nous Rals de Viladecans, que després de més de 30 anys de funcionament el 2013 es va salvar del tancament i ara funciona en forma de cooperativa.

El Patronat és un edifici patrimonial que recentment ha adquirit l'Ajuntament i que cal rehabilitar. També cal estudiar la possibilitat de comprar un local annex per poder ampliar les instal·lacions i donar uns usos complets a l’equipament. La regidoria de Cultura presentarà en aquesta sessió la seva proposta:

 

  • Centre de creació artística (arts escèniques i música) a la primera planta.
  • Llibreria amb servei de cafeteria a la planta baixa
  • En cas de disposar del local annex, s’hi incorporaria un hotel d’entitats amb ús compartit del jardí.

 

Inscripció prèvia

Les persones, que vulguin assistir-hi, cal que s’inscriguin prèviament a la plataforma Decidim Sitges a través de la pàgina web https://decidim.sitges.cat/processes/equipamentsculturals/f/11/meetings/4. L’aforament d’aquesta trobada està limitada a 15 persones per motius de seguretat. En paral·lel, també es retransmetrà aquest debat en streaming a través del canal de youtube oficial de l’Ajuntament de Sitges.

 

Procés participatiu sobre els espais culturals

La regidoria de Participació va obrir el procés de participació ciutadana per definir els usos del Patronat, l’Escorxador i el Mercat Vell, tres equipaments municipals importants per al desenvolupament cultural de la vila, però la pandèmia del coronavirus el va aturar.

El procés va realitzar una Jornada de Portes obertes al Patronat i a l’Escorxador (16 de febrer); el debat general (28 de febrer) i la primera sessió dedicada a l’Escorxador (12 de març). Però van quedar pendents les jornades sobre el Mercat Vell i el Patronat a causa del confinament per la Covid-19. La participació digital es pot fer a través de la pàgina web: https://decidim.sitges.cat/.