Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

Els veïns i les veïnes de La Llevantina ja tenen seu

La inauguració d'un nou local ha coincidit amb l’acabament de les obres de remodelació i millora d’aquest sector.

Fa tres anys es va crear l'Associació de Veïns de La Llevantina amb l'objectiu de fer una crida comuna en temes essencials pel barri com la millora dels carrers o el pas del bus urbà i que s'han anat resolent. Una de les reclamacions de l'associació ha estat la de comptar amb una seu pròpia en la que poder celebrar activitats. Des de dissabte, la seu ja és una realitat i està situada a l'antiga caseta de la Creu Roja, al carrer Corts d'Aragó.

El local, cedit per la família Gràcia, permetrà celebrar les sessions de junta dels veïns però no serà la seva única utilitat, ja que, està preparat per acollir tallers i activitats lúdiques. Un cop inaugurada, la junta vol seguir lluitant per millorar algunes qüestions com la seguretat, comptar amb més baranes o la millora de la situació dels carrers, tema que l'Ajuntament ja està treballant a fons. Un altre reclamació important dels veïns és ser reconeguts com a barri més que com a urbanització.

Actualment a La Llevantina viuen quatre-centes famílies, de les quals, al voltant de les dos-centes són membres de l'associació. En aquests moments, ja estan treballant amb les seves festes d'estiu que coincidiran amb l'últim cap de setmana del mes de juliol. En el transcurs de l'acte, després dels parlaments de les autoritats i membres de la junta presidida per Josep Antoni Mirabent i la signatura de la cessió del local, es va celebrar un petit concert a càrrec de la formació “Enguitarrísimo”, de l'Escola Municipal de Música de Vilanova i la Geltrú.