Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

Es constitueix el nou Consell Municipal de Cooperació, Pau i Solidaritat

El Consell de Cooperació, que organitza activitats relacionades amb l’àmbit la solidaritat, la cooperació al desenvolupament i la cultura de la pau, vol promocionar el calendari d’activitats per tal de conscienciar la ciutadania.

El Consell Municipal de Cooperació, Pau i Solidaritat ha constituït de nou els seus membres i ha designat Joaquim Costa, de l'entitat Amics de Kamba Béo Neré, com a representant de les entitats membres del Consell. Durant la reunió en que es va constituir el nou Consell, es va aprofitar per fer una valoració del Cicle de Primavera i de Tardor de les Jornades Solidàries que tot just han engegat la seva XII edició sota el lema Davant la crisi, solitaris o solidaris?

Entre els principals objectius que es marca el nou Consell hi ha el de potenciar les activitats que les diferents entitats duen a terme des de l'àmbit local, per tal de conscienciar la ciutadania sobre què es pot fer entorn les problemàtiques que pateixen milers de persones al món, un treball relacionat amb la solidaritat, la cooperació al desenvolupament i la cultura de la pau.

La Regidora de Cooperació, Mireia Rossell, considera que “és important que els ciutadans coneguin la tasca que es fa des del Consell per tal que amb petites actuacions es pugui contribuir en la tasca de grans projectes de cooperació”.

El Consell, òrgan de participació sectorial

El Consell de Cooperació, Pau i Solidaritat és un òrgan de participació sectorial amb funcions consultives i assessores en matèries relacionades amb la promoció de la cooperació, la pau i la solidaritat. El Consell es reuneix un cop l'any. El seu president és el batlle de Sitges, Miquel Forns, i està constituït per diferents entitats locals que treballen en l'àmbit de la cooperació i un representant de cada grup polític municipal.

Les desigualtats entre els països del nord i del sud i els problemes que pateixen els països en vies de desenvolupament són algunes de les qüestions en les que treballa el Consell Municipal de Cooperació, Pau i Solidaritat.