Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

L’Ajuntament de Sitges inicia el projecte ‘El teu barri’ per acompanyar entitats i associacions a promoure la participació

La regidoria de Participació Ciutadana inicia una prova pilot amb l’objectiu d’ajudar a entitats veïnals, organitzacions i plataformes amb impacte veïnal, a reforçar i formalitzar la seva presència al territori.

L’Ajuntament de Sitges inicia el mes de juny una prova pilot del programa “El teu Barri” amb l’objectiu d’oferir un acompanyament especialitzat a 5 entitats veïnals o organitzacions amb impacte veïnal per ajudar-les a impulsar accions concretes de millora de la participació i el treball en xarxa comunitari.

Aquesta iniciativa, impulsada des de la regidoria de Participació i Transparència, vol donar resposta a les demandes o mancances que aquestes puguin manifestar. També pretén teixir aliances i compartir coneixements entre les associacions dels diferents barris.

La regidora de Participació i transparència, Elisabeth Pérez, assegura que “amb aquest projecte volem consolidar i ampliar el teixit associatiu veïnal per tal d’ajudar-lo a enfortir-se i a promoure el seu impacte comunitari. Volem que els barris tinguin el seu propi altaveu i que es puguin articular de manera democràtica, participativa i autònoma”.

Les entitats i les organitzacions interessades en aquest programa han d’omplir el  formulari abans del 26 de maig i comprometre’s a:

  • Assistir a totes les sessions organitzades en el marc del Programa (3 sessions grupals amb la resta d’entitats, i 3 sessions individualitzades. Presencials i telemàtiques).
  • Definir i treballar un projecte de millora de la participació i impacte comunitari.
  • Assignar al Programa com a mínim 2 persones de l’entitat/organització amb compromís d’assistència.
  • Difondre els resultats del treball realitzat entre les persones que formen part de l’entitat/organització.

 

La prova pilot del programa “El teu barri” està previst que finalitzi al novembre.

 

Per a més informació es pot consultar Portal d'Entitats i Voluntariat - El teu barri

Galeria d'Imatges