Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L’Ajuntament habilita un enllaç per facilitar el tràmit d’accés a la informació pública

Coincidint amb el Dia universal de l’accés a la informació pública, la Regidoria de Participació i Govern obert recorda que es pot consultar la informació referent a l’administració municipal a www.sitges.cat/governobert.

L’Ajuntament de Sitges disposa d’un enllaç directe per facilitar el tràmit per  sol·licitar accés a informació pública que no estigui ja exposada al Portal de transparència d'aquest web municipal. Aquí podeu accedir a l'enllaç.

Amb l’habilitació d’aquest enllaç, l’Ajuntament de Sitges vol aprofundir en la seva política de Transparència i Govern obert, un àmbit en el qual ja frega l’excel·lència segons l’observatori Infoparticipa (de la Universitat Autònoma de Barcelona), que li ha atorgat una nota de 92,31% l’any 2022. La regidora de Participació i Govern obert, Eva Martín Martínez, explica que “l’entrada en funcionament d’aquest nou enllaç, coincideix amb la commemoració, avui, 28 de setembre, és del Dia universal de l’Accés a la informació pública i a Sitges apostem per una acció de govern el màxim transparent”. La regidora Martín assegura que “volem que la ciutadania conegui els seus drets a la informació pública i els exerceixi si ho considera oportú”.

Malgrat que bona part de la informació pública ja està disponible al web municipal, la ciutadania que no localitzi allò que està cercant, o que cregui que té dret a més informació pública, ha de seguir el procediment que s’indica a l’enllaç per obtenir el dret d’accés a la informació pública. L’any 2022 es van tramitar 20 peticions d’aquest dret d’accés i el 2021 se’n van fer 21. 

Dins de l’àmbit de la informació pública, existeixen diversos canals per obtenir-la, depenent de la motivació o l’interès per a la ciutadania. De fet, aquest tipus de petició és extraordinària, ve regulada per la Llei de Transparència i cal fer-la compatible amb la protecció de dades personals. Per qualsevol consulta d’expedients administratius municipals del qual se n’és interessat com a persona o part interessada, l’Ajuntament té a disposició un tràmit a l’OAC  i per a qualsevol consultes a d’altres qüestions es pot fer a través de la Carpeta ciutadana.