Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

L’Ajuntament impulsa la II Cimera virtual pel Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges

Un cop culminades les taules sectorials, el procés de participació arriba al final de la fase tres. El següent pas, trobar consensos i acords a partir dels 24 projectes recollits.

L’Ajuntament ha convocat la II Cimera per a la recuperació socioeconòmica de Sitges; serà via telemàtica, el 30 de juliol, a les 18 hores. La trobada servirà, tal com explica la regidora de Participació Ciutadana, Elisabeth Pérez, “per buscar consensos i acords, entorn els 24 projectes recollits en les taules sectorials i de participació”.

El Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges es treballa des del passat mes d’abril, mitjançant un procés d’intel·ligència col·laborativa online. La primera Cimera, el 8 de maig, va ser la porta d’entrada a les Taules Sectorials, basades en la identificació conjunta de necessitats presents i futures, i en propostes de reactivació per mitigar els efectes provocats per l’impacte de la Covid-19 amb l’objectiu de protegir la ciutadania i els col·lectius més vulnerables, i el teixit productiu, laboral i empresarial. L’objectiu és per a l’alcaldessa, Aurora Carbonell, “donar una resposta integral per tal que ningú quedi desatès per les conseqüències econòmiques derivades de la situació mundial de pandèmia”. 

Un cop finalitzades les Taules i culminada la fase tres del procés participatiu, la Cimera del pròxim dijous centrarà el treball col·laboratiu en establir les prioritats i la presa de decisions més immediates. El Pla de treball culminarà al mes d’octubre, quan s’aprovarà el pla de mesures a implementar per a la reactivació de Sitges postcovid-19. 

La Cimera comptarà amb la participació de l’equip de Govern, els grups polítics a l’oposició, representants dels Consells Municipals, tècnics dels serveis implicats i les entitats i associacions convocades a les Taules Sectorials.