Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L’Ajuntament renova el premi a l’excel·lència en la transparència de dades

La Universitat Autònoma de Barcelona analitza les dades ofertes per les administracions públiques i valora la transparència de Sitges en un 94,6%

L’Ajuntament de Sitges ha aconseguit, per segon any consecutiu, el segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a la transparència en la informació comunicada a la ciutadania a través de les pàgines web de les administracions. Aquest és un reconeixement a les bones pràctiques de la comunicació institucional municipal, que enguany encara ha enfilat més la seva puntuació assolint el 94,6% i millorant el 92% de l’any anterior. Aquest és un treball que capitaneja la regidoria de Participació, però que és fruit d’un treball transversal, amb especial col·laboració dels departaments de Comunicació i d’Informàtica de l’Ajuntament de Sitges.

Els criteris que s’han fet servir per valorar la transparència de l’Ajuntament de Sitges es poden consultar a la mateixa web de Infoparticipa, que també ofereix dades sobre altres ajuntaments de la comarca i sobre el Consell Comarcal del Garraf.  A la comarca, el municipi de Sant Pere de Ribes ha obtingut un resultat del 25%, Vilanova i la Geltrú arriba al 71,15% i el Consell Comarcal està al 51,02%.

A Sitges, l’Ajuntament havia arribat al 50% de valoració global els anys 2019 i 2020. L’any 2021 es va passar al 57,69% i va ser l’any 2022 quan es fa el salt fins al 92,31%. Aquesta progressió del 2022 és possible gràcies a complir amb els criteris de transparència en la informació sobre els representants polítics: biografia i/o currículum dels càrrecs electes amb les seves retribucions, informació de cada grup municipal amb les seves assignacions, declaracions d’activitats i béns dels electes, publicitat de l’agenda institucional de l’Alcaldessa i regidories del govern, i explicació dels òrgans de govern i les seves funcions.  

A més, dins del Portal de Govern obert i transparència també es poden localitzar les informacions sobre campanyes institucionals, la Relació de les resolucions i els decrets aprovats cada mes, es poden consultar les mocions dels plens municipals, s’hi explica el pressupost, es detalla la relació de contractes menors adjudicats i es publicita el Pla Anual normatiu. En aquest apartat també s’ha completat la part de l’inventari i s’ha actualitzat la referent als treballadors i treballadores públics. 

Finalment, aquest 2023 passat s’ha passat del 92% al 94,23% ja que s’ha completat la informació relativa a l’organigrama polític i tècnic i mercès a la informació existent al Portal Participa311 de les consultes i resultats dels processos de participació.