Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

La comissió tècnica del Pacte Local per a la Recuperació Socioeconòmica de Sitges es reuneix demà per ultimar la III Cimera i la presentació de resultats

L’Associació de Comerciants del Poble Sec entra al Pacte Local i l’Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges aposta per tornar a formar-ne part. El document ultima les prioritats que s’implementaran de les 23 idees que van sorgir del procés participatiu.

La comissió tècnica del Pacte per a la Reactivació Socioeconòmica de Sitges es reuneix aquest divendres per tancar la data de la III cimera on es presentaran les cinc prioritats de Sitges que han sorgit fruit del procés participatiu del Pacte.

Actualment, a partir de totes les aportacions recollides dels grups polítics, tècnics i entitats dels Consells, el Pla per a la Recuperació socioeconòmica de Sitges recull: accions urgents per fer a curt termini complementades amb les accions que l’Ajuntament ja està implementant; sintetitza també 23 projectes i mesures prioritàries per a la recuperació a mig termini; i projecta una pluja d'idees i criteris estratègics amb una visió a llarg termini.

La III Cimera servirà per fer la devolució del treball conjunt i per concretar les línies estratègiques per a la reactivació de Sitges postcovid-19. Totes les mesures i les respostes dels serveis es podran consultar properament al web municipal www.sitges.cat.

L’Associació de Comerciants del Poble Sec de Sitges ha entrat a formar part del pacte i l’Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges (ATSPS) ha decidit tornar a formar-ne part. La junta directiva de l’ATSPS aposta per la reincorporació, després de les “reunions mantingudes amb l’Ajuntament per apropar posicions”, tal com ha manifestat l’associació públicament. Entre els acords, la millora de la sorra a les platges i el compromís de mantenir un diàleg fluid en tot moment per “ajudar en tot el que sigui possible en la millora de l’economia de Sitges”.

La regidora de Participació Ciutadana, Elisabeth Pérez, destaca que “ha estat un procés participatiu complex, ja que el seu plantejament era ampli i transversal. Vull agrair la feina de tothom i les ganes d'aportar idees pel poble. En moments tan complicats la proactivitat de les entitats, no només suma, sinó que és un factor multiplicador. En aquest sentit, m'agradaria destacar la voluntat de recuperar el diàleg i de fer sentir la seva veu de l'associació de platges, el positivisme de l'associació de comerciants del Poble Sec i la ingent quantitat de propostes de caire social que, amb la seva visió crítica però constructiva, ha fet un elevat nombre d'aportacions al pla”.

Pérez ha afegit que “abordem el Pla com un repte, sense perdre de vista les necessitats del present més immediat que, malauradament, per la Covid-19, en són moltes”. La regidora ha posat en valor “la voluntat de tots els membres que formen part del pacte per apropar posicions i fer prevaldre Sitges per davant de tot. És important que el sector públic i privat trobin espais de diàleg i equilibris que serveixin per definir una línia estratègica a mig termini que beneficiï el conjunt de Sitges”. Elisabeth Pérez ha lamentat que “tres formacions polítiques hagin abandonat el pacte” però subratlla que “les portes estan obertes per a tothom que vulgui tornar a treballar per cercar solucions conjuntes”.

El procés participatiu per elaborar el Pla ha comptat amb la participació de l’equip de Govern, representants de grups polítics municipals, Consells Municipals, tècnics dels serveis implicats, entitats, gremis i associacions.