Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

L'Ajuntament explica els detalls de la modificació del sector de la Bòbila II als veïns de la zona

El pla de millores al barri podria començar en un termini d’un any, una vegada finalitzats tots els tràmits administratius.

La regidora d'Urbanisme, Elena Redondo, ha presentat als veïns de la Bòbila II el detall de la modificació del desenvolupament de la zona. Durant la trobada la regidora va explicar els antecedents sobre els que parteix la proposta del Pla actual, es va posar damunt la taula la comparativa entre el Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal del 2006 i la modificació que es proposa actualment, i en quins aspectes suposarà una millora el desenvolupament del nou pla.

Elena Redondo assegurava que “som conscients de les dificultats que ens plantegen els reptes actuals, però aquests també són uns moments de canvi i de noves oportunitats que, si som capaços d'aprofitar, ens han de permetre fer un salt endavant‘'.

Amb la modificació del pla d'ordenació, que manté respecte el 2006 la superfície d'1'69 ha, l'objectiu és millorar la zona i potenciar el teixit comercial amb un nou sector que sigui proper al centre de Sitges i compatible amb el comerç ja existent.

Paral·lelament, amb el nou pla es suprimeixen els habitatges previstos en el sector. D'aquesta manera, s'incrementen els espais lliures davant el futur equipament públic de la zona. Pel que fa a la reserva mínima de sòl per als sistemes públics és d'un 60%, d'aquest el 26% es destinarà a Espais Lliures i un 10% a parcs, jardins i places públiques. Per tant es reserva més superfície per a zones verdes, hi ha un major espai per acollir diferents opcions de lleure i a la part central de la Rambla del Migdia també s'hi preveu una zona verda millorant així la imatge d'una de les principals vies d'accés a Sitges.

Tal com ja quedava regulat al Pla General aprovat l'any 2006, l'actual projecte ha de recollir també la ubicació d'una estació de servei. Segons afirmava Elena Redondo, “hem estudiat les diferents opcions d'emplaçament de la benzinera dins els sector i la plantejada és l'única viable ”. L'orografia impedeix una ubicació diferent de la benzinera que es preveu instal·lar tenint en compte una separació amb el barri mitjançant espai vegetat. 

Amb el nou pla es millora la mobilitat de la zona. Es preveu la construcció d'una nova rotonda que distribuirà el trànsit rodat i ajudarà a connectar les noves zones de creixement. També es canviarà la via d'accés, que a dia d'avui és considerada una via ràpida, per via urbana, la qual cosa reduirà la velocitat dels vehicles per on actualment, hi passen uns 12.500 vehicles al dia.

Amb tot, la regidora Elena Redondo, afirma que “el projecte és del tot assumible i positiu pel barri de la Bòbila i per Sitges, tant des del punt de vista de creació de serveis propers a barris on actualment només hi ha habitatges com per millorar la mobilitat i l'accés rodat al municipi ”.

La reunió, que va tenir lloc dijous passat, va comptar amb la presència de l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, el regidor de Participació Ciutadana, Josep Moliné, el regidor de comerç, Ferran I. Llombart, i el regidor de Mobilitat, Francisco Castillo.