Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

S’obre el procés participatiu per escollir representant de l’Alcaldia a Garraf

Les candidatures es poden presentar a la plataforma municipal Participa 311, fins el 21 de febrer.

El procés participatiu per escollir la persona que representarà l’Alcaldia al Poble de Garraf obre avui el període de presentació de candidatures, que es pot fer a través de la Plataforma 311, fins el 21 de febrer a les 15 h. L’Ajuntament obre aquest procés participatiu per a què els 460 veïns i veïnes del Poble de Garraf puguin escollir el nou delegat o delgada de l'Alcaldia, tal com es va aprovar el passat 12 de gener al Consell Municipal de Garraf.

Les persones que vulguin presentar una candidatura hauran d'estar empadronades al poble de Garraf i ser majors de 18 anys. El dimecres 21 de febrer es tancarà el termini per presentar les candidatures, que es faran públiques a www.sitges.cat. Podran votar els majors de 16 anys empadronats a Garraf a 31 de desembre de 2023.

L'elecció de la delegació de l'Alcaldia tindrà lloc el proper 3 de març a l'OAC de Garraf de 10 a 18h.  Els electors hauran de respondre a la pregunta “Dels següents candidats/es, qui vols que sigui el representant de l'Alcaldia al poble de Garraf?”. A la mateixa papereta hi haurà el nom de tots els candidats i només es podrà marcar una opció. Un cop acabada la votació, començarà l'escrutini a càrrec de la presidència. Un cop acabi el recompte, la mesa farà públic immediatament els resultats mitjançant un acta d'escrutini.

En cas que només hi hagi un candidat un cop finalitzi el termini de presentació de candidatures, no es durà a terme l'elecció i finalitzarà el procés. Per tant, el Consell Municipal del Poble de Garraf serà qui ratificarà el candidat o candidata.

Amb aquest procés, l'Ajuntament vol oferir l'oportunitat d'implicar la ciutadania i fomentar la participació en processos d'informació, de consultes ciutadanes o de  l'elecció directa dels representats institucionals, com és el cas de Garraf.