Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

S’obre un procés per optimitzar els usos dels espais municipals als barris

La regidoria de Participació Ciutadana vol elaborar un diagnòstic que permeti millorar-ne la gestió i oferir els locals municipals en bones condicions per al veïnat i col·lectius sitgetans.

L’Ajuntament de Sitges ha iniciat un procés de diagnosi sobre cinc espais municipals, amb l’objectiu de millorar-ne la gestió i optimitzar-ne l’ús per a la ciutadania interessada, prioritàriament associacions de veïns de cada zona on s’ubica cada local. Aquests espais que s’estan analitzant són el local de les Cases Noves, l’Espai de Participació i Convivència “La Molineta”, el Centre Cívic Quint Mar, el local de les Casetes de Garraf i el Centre Cívic de Garraf.

Aquests punts estan cedits a associacions de veïns o bé aquests col·lectius en fan ús. La prioritat de l’Ajuntament és que aquestes entitats puguin continuar desenvolupant-hi les seves activitats, dins d’un entorn òptim i amb unes normatives clares d’ús. És per això que els primers interlocutors han estat els membres d’aquests col·lectius veïnals que ja fan servir aquests locals.

L’objectiu final de l’anàlisi de cada espai és dibuixar un ventall d’opcions específic per a cada cas, que ha de contemplar un model clar de gestió i donar resposta a necessitats dels usuaris actuals o dels futurs. En aquest sentit, la regidoria de Participació treballa per millorar l’acompanyament de les associacions existents en aquests espais i també vol estudiar si es poden encetar nous usos per donar resposta a necessitats d’altres col·lectius sitgetans.

El grup de treball que realitza l’estudi d’aquests cinc locals ha visitat quatre dels espais i té previstes reunions amb associacions de veïns al llarg del mes d’abril. En aquestes primeres visites s’han avaluat les característiques dels locals, el tipus de cessió actual, el funcionament i el programa d’activitats. També s’està abordant l’impacte que produeixen aquests equipaments als barris, i les necessitats i demandes reals de la ciutadania.