Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

Sitges acollirà la Festa d’Estiu 2008 de la Federació d’Ateneus de Catalunya

Els representants d’entitats socio-culturals es trobaran el diumenge 6 de juliol.

La trobada anual de les entitats socio-culturals federades (centres culturals, casals, ateneus...). és una reunió concebuda per celebrar la feina feta durant tot l'any amb l'objectiu de potenciar el sentiment de pertinença a un projecte associatiu comú.

En els darrers anys la Festa s'ha consolidat com un espai d'intercanvi per a les associacions i es preveu que hi assistiran més d'un centenar de membres de les entitats socioculturals federades d'arreu de Catalunya, així com representants d'altres entitats del país que col·laboren amb la FAC, segons informa la Federació d'Ateneus de Catalunya.

La trobada començarà a dos quarts d'onze del matí, amb una ruta pel patrimoni modernista sitgetà. Dues hores més tard es realitzarà al Palau Maricel la presentació de les conclusions extretes dels cinc debats temàtics realitzats durant la primera fase del 5è Congrés d'Ateneus de Catalunya.

Seguidament hi haurà un dinar amb totes les entitats federades, que es realitzarà a la seu de la Societat Recreativa El Retiro de Sitges. La jornada es tancarà amb el “El joc de la FAC”, una activitat lúdica pensada per gaudir d'un joc de grup amb totes les persones assistents a la trobada.


Sobre la Federació d'Ateneus de Catalunya

La FAC és l'entitat de segon grau de l'associacionisme sociocultural català. Actualment aplega 140 entitats repartides per tot el territori, dues de les quals a Sitges com són la Societat Recreativa El Retiro i el Casino Prado Suburense, i que agrupen més de 75.000 persones associades.

Treballa des del 1983 per fomentar un teixit associatiu amb un model propi realitzant una tasca molt important de dinamització cultural comunitària, foment de valors cívics i de cohesió social i de clara vocació pública. La Federació d'Ateneus de Catalunya ofereix a les entitats formació de qualitat i serveis de tot tipus, a més de promoure el reconeixement de la seva tasca.