Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Sitges celebra la III Cimera del Pacte Local per afrontar els efectes del Covid-19

En el marc de la Cimera s’han presentat les 6 línies d’actuació resultants del procés Participatiu i que conformen el pla d’actuació. Aquest és un document viu que vol anar-se adaptant segons evolucioni la crisi generada per la pandèmia. També s’ha anunciat que es crearà un grup motor per tal de fer el seguiment del Pla i el retiment de comptes.

L’Ajuntament de Sitges ha celebrat aquest dimarts la III Cimera del Pacte per a la recuperació socioeconòmica de Sitges que, fruit del procés participatiu iniciat al mes de maig, ha passat ara a nomenar-se Pacte per afrontar els efectes del Covid-19. La regidora de Participació Ciutadana, Elisabeth Pérez, ha explicat que el canvi de nomenclatura és resultat també del procés de participació ja que recull “la voluntat de part dels representants del pacte i creiem que, d’aquesta manera, s’entén millor la finalitat del pacte”.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha obert la cimera on s’han presentat les 6 línies d’actuació tal com recull el Pla d’actuació i que són les següents:

 

  1. Pla estratègic de millores al sistema sociosanitari.
  2. Potenciar la relació Escola-Serveis Socials-Educació per millorar la resposta davant les desigualtats.
  3. Reforçar un pla d’ocupació integral.
  4. Integració i promoció d’activitats culturals, d’oci, esportives, i de natura a la promoció turística, que faciliti la recuperació de visitants a Sitges.
  5. Cuidar i protegir l'entorn litoral i les platges de Sitges com a recurs social, turístic, econòmic i ambiental de primer ordre.
  6. Creació d’un fons de contingència i emergència social.

 

Elisabeth Pérez ha reconegut que “ens hauria agradat un consens ampli, però el tacticisme ho ha impedit, però això no li treu pes al pacte ja que aquest anirà endavant amb els 6 projectes triats, que són fàcilment assimilables per tots els sectors, perquè responen als principals problemes que ha fet aflorar la pandèmia com són l’atur, l’aturada econòmica, les desigualtats socials, les mancances en els sistema socio-sanitari i la crisi mediambiental”

Durant la jornada s’ha recordat el procés participatiu i s’ha presentat la nova web del pacte www.sitges.cat/pacte on es pot fer un seguiment exhaustiu del Pla, el seu estat d’execució i es pot veure el treball que ha significat el procés participatiu. La regidora Elisabeth Pérez ha destacat que “avui arribem al final del procés participatiu de tipus deliberatiu que ha servit per recollir idees per definir les línies estratègiques per afrontar els reptes de Sitges”. La regidora de Participació Ciutadana ha assenyalat “la gran quantitat d'idees recollides i que sobretot s’agrupen en 3 àmbits: urgents, prioritàries i estratègiques”

Per acabar, Elisabeth Pérez ha destacat “la implicació del sector social, la tornada de part del sector econòmic, i la seva fe en la participació d'allò que és col·lectiu i la perseverança del col·lectiu mediambientalista”

La Cimera ha comptat amb la participació de l’equip de Govern, la portaveu del grup municipal de Comuns Verds, Carme Gasulla; representants dels Consells Municipals, tècnics dels serveis implicats i entitats i associacions convocades a les Taules Sectorials.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha tancat la cimera agraint “l’esforç de totes les persones, associacions i entitats, i a la representant del grup municipal de Comuns Verds Sitges la seva participació al llarg de tot el procés per arribar fins aquesta III Cimera i treballar conjuntament per un Sitges millor”.