Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

Sitges i Luchon reprendran els intercanvis

L'alcalde de Sitges encapçala una visita oficial amb la vila agermanada de Bagnères de Luchon per establir vies de col·laboració

Una representació oficial encapçalada per l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va visitar la vila francesa de Bagnères de Luchon per reprendre els contactes oficials entre dues viles turístiques i amb actius complementaris, una de mar i una de muntanya, agermanades des dels inicis dels anys 80.

Luchon comparteix amb Sitges la realització de festivals audiovisuals com el Festival de Créations Télévisuelles de Luchon, que acaba de fer 15 anys en la seva darrera edició, un esdeveniment que aplega cada any productors, realitzadors i autors del sector de les sèries, mini-sèries, programes curts i webfictions del món de la televisió.

Amb aquesta visita s'inicia un període per explorar línies de col·laboració entre els festivals de cinema, les escoles i el col·lectiu de la gent gran. Propostes que desenvoluparan el regidor de Relacions Institucionals, Josep Moliné, i la regidora d'Ensenyament, Vinyet Lluís.


Bagnères de Luchon, turisme de neu i termes

Situada en la província de l'Alt Garonne, a la regió Midi-Pyrénées, la població francesa Bagnères de Luchon atrau milers de visitants al llarg de l'any, principalment el segment de turistes atrets per l'oferta de turisme d'esquí, gràcies a l'estació Superbegnères, amb una cota de màxima de 2.260mts, i l'oferta termal, amb les conegudes instal·lacions Thermes Chambert i Le Vaporarium.

Una de les cites de l'agenda luchonaise que ha rebut més visites dels sitgetans es produeix coincidint en dates amb la Festa de Sant Bartomeu, es tracta de la Fête des Fleurs, una celebració datada de l'any 1888 que compta amb una desfilada de carrosses adornades amb un total de 300.000 flors naturals i 350 músics, i que té un moment culminant amb la batalla de flors.

Les excursions per la muntanya són una altre dels atractius principalment a l'estiu. Les incursions per la Vallée de Lys o la Vallée d'Oueil, la pujada al Port de Benasque, o a través del tram del GR10, sumen més de 400 quilòmetres de senders.