Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

Torna el cicle Sitges, un món per conèixer

El cicle de conferències relatives al coneixement de l’entorn, les tradicions i les festes de Sitges començarà l’11 d’octubre amb la xerrada 75 anys de la Creu Roja a Sitges i es preveu allargar fins el mes de juny.

75 anys de la Creu Roja a Sitges és la conferència que servirà per reprendre el cicle Sitges, un món per conèixer. La Societat Recreativa El Retiro acollirà la xerrada, l'11 d'octubre a les 17.00 hores a càrrec de la tècnica de l'Assemblea de Creu Roja a Sitges, Patrícia Iglesias. La xerrada servirà per repassar la trajectòria de l'organització d'ajuda humanitària a Sitges, en un any en el que Creu Roja s'ha participat de ple en diferents activitats amb motiu del seu aniversari com la realització de la catifa central del Cap de la Vila el passat Corpus.

Enguany el cicle contempla vuit conferències que tractaran diferents temes culturals. El 8 de novembre la xerrada girarà entorn l'exposició L'Art Modern. Obres Mestres del Cau Ferrat, a càrrec del Consorci del Patrimoni de Sitges. El mes de desembre la directora – gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, parlarà sobre L'Art Contemporani a Sitges. La Fundació Stämpfli. La primera de les conferències de 2013 portarà per títol L'Hospital de Sitges des de Bernat de Fonollar fins avui, serà el 10 de gener de la mà de la historiadora Àngels Parés.

Mensualment fins al juny hi ha prevista una conferència del cicle Sitges, un món per conèixer, exceptuant el mes de febrer. La resta de sessions tractaran temes com la Ploma d'Or, Sant Bartomeu i Santa Tecla, el Corpus o el Ball de la Moixiganga.

El cicle està organitzat pel Centre de Formació d'Adults La Xarxa que, com a novetat aquesta temporada, oferirà un sopar gratuït a cadascun dels conferenciants i a un convidat, gràcies a la col·laboració del Gremi d'Hostaleria de Sitges. Per a la primera sessió del cicle el restaurant col·laborador és La Deessa Santa Maria.