Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Tres persones opten a ser la representació de l’Alcaldia al poble de Garraf

Les tres candidatures tenen fins al 2 de març per explicar el seu projecte al veïnat, que serà qui decidirà en una jornada participativa el diumenge 3 de març.

Tres persones han registrat la seva candidatura per ser la representació de l’Alcaldia al poble de Garraf: David Navarro Fernàndez, Maria Cristina Ronda Guiral i Marc Fibla Ayza. Un cop validades les seves sol·licituds, ara tenen un període, d’entre aquest dijous 22 de febrer i fins al dissabte 2 de març a les 23.59 h, per convèncer el veïnat perquè, el diumenge 3 de març, triï la seva opció per esdevenir aquesta figura vinculada a la representació de l’Alcaldia de Sitges.

El procés de presentació de candidatures s’ha tancat avui a les 15 h i, també, s’hi han registrat tres persones voluntàries, interessades a formar part de la mesa de la jornada participativa, on hi haurà 1 presidència i 2 vocalies. Per determinar qui serà la presidència i les vocalies de la mesa, s’ordenaran els noms de les persones voluntàries per ordre alfabètic i es farà un sorteig amb l’extracció d’una lletra de tall, en la data que l’Ajuntament determini.

La jornada participativa per a l’elecció de la persona representant de l’Alcaldia al Poble de Garraf, el diumenge 3 de març, tindrà com a seu única l’oficina de l’OAC del Poble de Garraf (plaça del Baró de Güell, 7, 08871 Garraf) i es disposarà d’una urna, butlletes i sobres. També hi haurà una base de dades que respongui a les condicions establertes com a cens de la jornada i que garanteixi la protecció de dades. El procés participatiu ha establert que el cens el formaran les persones majors de 16 anys el dia de la votació, empadronades al Poble de Garraf en data 31/12/2023. Caldrà un document oficial per acreditar-se i es verificarà que consti a la base de dades que gestionarà la mesa. L’horari de votació serà de 10 a 18 h. La mesa anotarà en una graella el nom de les persones votants i, en finalitzar, es farà una acta amb els resultats.

Quina serà la pregunta?

Les butlletes que hi haurà a la seu de la jornada participativa tindran la següent pregunta: “De les següents candidatures, quina vols que sigui la representant de l’Alcaldia al Poble de Garraf?”. A sota de la pregunta hi haurà els noms de les tres persones candidates i només es podrà marcar una opció per papereta. Per dipositar la butlleta dins de l’urna, caldrà fer-ho dins d’un sobre.

Un cop acabada la votació, començarà el recompte, que serà públic i dirigit per la presidència de la mesa. S’aniran traient un per un els sobres de l’urna i llegint en veu alta el nom de la candidatura votada. El president posarà de manifest cada papereta i, un cop llegida, l’ensenyarà a la resta d’assistents al recompte. Un cop acabat l’escrutini, es confrontarà el total de sobres amb el de votants anotats. El resultat es farà públic al web municipal i a la plataforma Participa311 mitjançant una acta que contingui les dades.

Podeu consultar tot el procés participatiu al portal Participa 311 de l’Ajuntament de Sitges.