Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Àmplia oferta de Nadal per potenciar les compres de proximitat

Amb la Fira de Santa Llúcia es dóna el tret de sortida a un conjunt de propostes comercials pensades per a facilitar les compres als establiments de la vila i potenciar el comerç de proximitat.

Potenciar el comerç de proximitat. Amb aquest objectiu l'Ajuntament de Sitges, associacions de veïns i empreses de Sitges han ideat un conjunt de propostes per facilitar les compres als comerços de sempre i incentivar les vendes als establiments de la vila. Donat que el Nadal és una època familiar, de celebració i també de compres, i que el sector comercial preveu incrementar la seva activitat, Sitges presenta aquestes propostes per facilitar les compres als clients i que els clients gaudeixin d'una oferta diversificada i de qualitat. El regidor de Turisme, Empresa i Ocupació, Ferran Llombart, explica que “volem potenciar valors com els de qualitat i tracte professional, valors amb els que tenim eines per competir respecte a l'oferta de grans superfícies comercials”.

El punt de partida serà la Fira de Santa Llúcia que s'instal•larà al Centre Comercial Oasis, del 13 al 16 de desembre de les 11.00 a les 21.00 hores, i que comptarà amb més de 60 parades. Segons marca la tradició, la Fira de Santa Llúcia indica l'inici de les festes del Nadal. La Fira de Santa Llúcia arriba a Sitges aquest any enriquida amb un seguit d'activitats paral·leles per a que més enllà de ser un espai on trobar productes nadalencs i artesania, esdevingui un punt de trobada familiar i un referent en el calendari de fires de Nadal. L'objectiu és oferir una activitat interessant per ser visitada, creant moviment de pernoctacions, gastronomia i compra a la vila. Per aquest motiu, s'organitzaran activitats com tallers de màgia, modelatge, oficis, passeig amb poni o carrusels ecològics, entre altres, a més de diferents espectacles. Així, la Fira de Santa Llúcia 2012 tindrà activitats com decoració, ambientació musical i molt més per fer de la Fira un lloc agradable i atractiu per a tothom. L'esdeveniment vol establir ponts d'intercanvi cultural, social i, fins i tot, econòmics, amb altres pobles, viles o territoris que per la seva riquesa puguin ser interessants de conèixer. En aquesta edició la Vall d'Aran serà el territori convidat per delectar als visitants amb danses i músiques de l'Aran, i mostrar com eren els oficis antics de la Vall.

Una altra de les propostes comercials és La botiga al carrer. Impulsat per l'Associació de Veïns, Comerciants i Amics del Cap de la Vila i el carrer Jesús de Sitges en col•laboració amb l'Ajuntament, el projecte ofereix als clients la possibilitat de gaudir de les botigues de sempre, més a prop que mai i amb la mateixa professionalitat amb parades a peu de carrer, on s'oferiran productes a preus especials. La campanya és aquest dissabte 15 de desembre, a partir de les 10.00 hores i la previsió és que de cara a l'any vinent s'ampliï el calendari i que la botiga surti al carrer.

Una altra de les propostes comercials per a les properes festes és la campanya Comerç de proximitat. Tot el que necessites, a les teves mans. Comerç proper, comerç al teu municipi. Impulsada per la Diputació de Barcelona, la proposta es desenvoluparà del 17 de desembre al 7 de gener i neix amb l'objectiu de promocionar i incentivar les compres als comerços de proximitat als eixos comercials del municipi. És una iniciativa de la Gerència de Serveis de Comerç de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona que compta amb l'adhesió de 21 municipis de la província de Barcelona.

Una de les iniciatives que repeteix aquest any després de l'èxit dels darrers anys és la targeta de regal Best Sitges. La iniciativa, que neix de l'Agència de Promoció Turisme de Sitges i el Club Best Sitges, consisteix en regalar comerços i gastronomia de Sitges a través de tres tipus de Targeta Regal amb valors de 25, 50 o 100€. Amb aquesta targeta es disposa de crèdit per poder gastar en els establiments comercials i de restauració que pertanyen a Best Sitges. La targeta es pot adquirir directament a l'Oficina d'Informació Turística, situada a la plaça Eduard Maristany.

A més de l'oferta comercial nadalenca, tant els ciutadans com els visitants poden accedir altres propostes complementàries incloses a la campanya de Nadal 2012-2013 Viu a Sitges el teu Nadal gràcies al web www.sitges.cat/elteunadal i a les xarxes socials on diàriament s'anuncien totes les propostes relacionades amb el Nadal.