Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Demà comença la tercera Gay Pride de Sitges

L’esdeveniment, que s’ha presentant avui en roda de premsa, preveu superar la xifra dels 60.000 participants de l’any passat.

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha convidat avui a viure una Gay Pride amb respecte i civisme en la roda de premsa de presentació de la tercera edició de l'esdeveniment, una Sitges Gay Pride que començarà aquest dijous 5 de juliol i s'allargarà fins el proper dilluns 9 de juliol. Forns ha puntualitzat que “durant aquests 5 dies espero que hi hagi temps per a la festa, però que també hi hagi moments per assaborir la tradició i la cultura, i gaudir de l'àmplia oferta comercial i de restauració de la vila”.

Entre els principals esdeveniments del programa d'aquest cap de setmana hi haurà la Desfilada de l'Orgull Gai el dissabte 7 de juliol, que aquest any se celebrarà a les 14:00 h al Passeig de la Ribera amb 25 carrosses i la previsió de 1.000 participants. A les 16.00 h, un cop finalitzada la desfilada, començarà l'actuació d'ABBA Fever a l'escenari situat també al Passeig de la Ribera.

Referent als diferents espectacles, aquest any destaca la qualitat de la seva programació, ja que a més del tribut a ABBA hi haurà altres tributs a grups com  Queen, Lady Gaga o Kylie Minogue . El mític grup de música disco Boney M, amb nous components, actuarà el dissabte 7 de juliol a la nit, a les 22:30 h. Totes aquestes actuacions seran a l'escenari situat al Passeig de la Ribera i són gratuïtes.  El village  que hi haurà a continuació, s'obrirà cada dia a partir de les 17:00 h.

La Sitges Gay Pride l'organitza l'Associació per a Gais i Lesbianes de Sitges (AFGAL) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges i l'Agència de Promoció Turisme de Sitges i el Gremi d'Hostaleria de Sitges.  El president de l'AFGAL, Luís Enríquez, explica que "l'Orgull Gai de l'any passat va atreure a Sitges més de 60.000 visitants al llarg de cinc dies. Aquest any, el Pride de Sitges té un programa més complet, i per això esperem una participació encara més elevada. El programa que hem preparat per aquest 2012 farà que sigui un esdeveniment memorable".

Es preveu que l'ocupació hotelera arribarà aquest cap de setmana al 100% amb assistents a la Sitges Gay Pride procedents de França, Escandinavia, Holanda, Suècia, Regne Unit, Irlanda i d'Estats Units, ja que el RSVP Cruise (Creuer LGTB) amarrarà a Barcelona divendres.