Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

El Blanc Subur al Palau de la Generalitat, en la Diada del Vi Novell

El vi blanc de Malvasia de Sitges de l’Hospital ha estat l’únic vi escollit com a emblema de la D.O. Catalunya, en acte que ha comptat amb el president de la Generalitat.

El Blanc Subur 2012, que veurà la llum públicament a Sitges la primera setmana de desembre durant la celebració de la «1a Setmana de la Malvasia de Sitges», ha estat l'únic vi escollit per la Denominació d'Origen Catalunya per ser representada en el marc de la Diada del Vi Novell 2012, el passat dilluns, en una jornada que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

Aquesta efemèride dóna el tret de sortida als vins nous, i fa dos anys que se celebra al Palau de la Generalitat. L'acte també ha comptat amb la presència com el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Jordi Bort.

El vi ha tingut una gran acceptació entre el públic assistent, i ha rebut nombrosos elogis entre la destacada concorrència professional del món enològic i vitivinícola del país. Durant l'acte, el director de Recursos de la Fundació i Director Tècnic del Celler de l'Hospital, Josep Pascual, ha tingut l'ocasió de conversar uns instants amb Artur Mas.

Pascual ha explicat al president l'activitat de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, tant en l'àmbit de la conservació, promoció, i difusió de la Malvasia de Sitges, com en l'àmbit del patrimoni cultural, econòmic i social, i també en l'àmbit social, on la Fundació és un referent en l'atenció i cura de la gent gran a Sitges i la comarca. Mas ha lloat la feina feta per la Fundació, a qui ha encoratjat a continuar treballant en la línia de qualitat dels seus productes i serveis.

D'altra banda, la colla dels Falcons de Vilafranca ha estat l'encarregada de pujar la simbòlica branca de pi, des de la plaça Sant Jaume al balcó del Palau de la Generalitat. L'actriu Mariona Ribas i el periodista Xavier Grasset han espinjolat les bótes, al Pati de Carruatges del Palau, on s'hi ha fet el primer tast del vi novell.

En el marc del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, Xavier Figueras ha pronunciat el pregó de la Diada, com a millor sumaller català del 2012, i Mas ha lliurat el Memorial Grimi (premi atorgat per l'Associació de Mestres Cellerers) a Quim Marqués, propietari del restaurant de la Barceloneta, El Suquet de l'Almirall.