Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

El Corpus a Sitges es renova i busca la implicació de tots els sitgetans

Per al diumenge 10 de juny es mantenen les catifes de flors en 26 trams de carrers que representen un total de 2 quilòmetres de recorregut.

Sitges celebra del 9 al 17 de juny la festivitat del Corpus. Enguany, des de la nova Comissió s'ha volgut potenciar la festa i implicar més a la ciutadania, sense perdre mai la tradició. Entre les novetats, destaquen els nous punts on es podrà veure l'Ou com Balla, l'oferta d'un Menú floral per part de diferents restaurants la vila durant els dies de Corpus, la possibilitat de degustar durant aquests dies gelats i refrescs florals i la celebració d'una fira artesanal, com a activitats complementàries.

L'Ou com Balla és un costum propi de la festivitat de Corpus Christi i consisteix en  fer ballar un ou buit damunt un brollador d'aigua d'una font. Tradicionalment s'ha pogut veure al Palau Maricel i al Museu Romàntic,  però aquest any també es farà ballar al Palau del Rei Moro i a l'Hospital Sant Joan Baptista. Un altre dels espais que aquest any s'incorpora a la celebració del Corpus és el Pati Blau, immortalitzat per Santiago Rusiñol, que decorarà l'artista Fernando de Lorenzo.

Els restauradors, bars i cocteleries de Sitges també s'han implicat en la festa i entre la seva oferta afegiran menús, gelats, refrescos i còctels florals. La Fira de Corpus és una nova proposta i se situarà al Passeig de la Ribera, els dies 9 i 10. Constarà d'un seguit d'estands dedicats a la venda de productes artesans i d'alimentació. El seu objectiu és oferir noves activitats en el marc del Corpus, com també són les Xerrades entre clavells que organitza la Comissió de Corpus a la Societat Recreativa El Retiro.

Per donar-li més color i visibilitat a la festa, la Comissió de Corpus convida a tots els ciutadans a  participar amb diferents iniciatives. Els dies 9 i 10 de juny, s'ha fet una crida per a que els sitgetans llueixin un clavells a la solapa, recuperin la tradició de penjar domassos als balcons i a que tirin pètals de flors i herbes aromàtiques durant la processó. A més des del cap de setmana del 19 i 20 de maig, la Comissió ha venut creacions amb motius florals convertides en joies. Les Joies de Corpus es poden adquirir el dissabte 2 de juny de les 18.00 a les 21.00 hores, i també a la Fira de Corpus.


Catifes de flors

L'acte central de la festa són les catifes de flors que els veïns dels carrers fan durant la nit de dissabte i lluiran durant tot el diumenge 10 de juny, fins al pas de la processó. Enguany, per elaborar aquestes autèntiques obres d'art es necessitaran 160.000 unitats de clavells, 2.500 quilograms de clofolla d'arròs i 1.000 quilograms de gespa. A més, els participants també utilitzaran altres materials, segons la seva imaginació i les indicacions dels dissenyador de la catifa. Aquest 2012 hi haurà catifes de flors en 26 trams de carrers de la vila, que representen un total de 2 quilòmetres.

La catifa central, la del Cap de la Vila, aquest any la farà l'Assemblea local de la Creu Roja, en motiu del seu 75è aniversari. Més informació:

> Web de la Festa del Corpus