Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

'El Cuerpo', d’Oriol Paulo, inaugurarà el Sitges 2012 Festival Internacional de Cinema de Catalunya

El Festival es celebrarà del 4 al 14 d’octubre i reunirà la millor collita dels títols de cinema fantàstic de la temporada.

Com ha succeït en anteriors edicions, un film català de gènere fantàstic obrirà el Sitges 2012 – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que arriba a la seva 45ª edició i que es celebrarà del 4 al 14 d'octubre. L'avanç dels primers títols de la programació s'han presentat dimarts a la Fàbrica de Cervesses Moritz, a Barcelona.

Es tracta del film El Cuerpo, d'Oriol Paulo, en la seva òpera prima. El seu rerefons és un thriller psicològic, ple de suspens, protagonitzat per José Coronado, Hugo Silva, Aura Garrido i Belén Rueda, que torna a protagonitzar un film inaugural del Festival, com ja va fer anteriorment amb El Orfanato i Los Ojos de Julia.

El cinema català serà també un dels protagonistes de la Secció Oficial del Festival, amb dos títols que optaran al Premi Maria a la Millor Pel·lícula, el principal guardó del certamen, basat en el popular personatge robòtic del clàssic Metrópolis, de Fritz Lang.

El primer és Insensibles, òpera prima de Juan Carlos Medina, una faula fantàstica, apassionant, que enfonsa les seves arrels a la Guerra Civil espanyola i que protagonitza Àlex Brendemuhl.

La segona pel·lícula és El bosc, basada en un relat d'Albert Sánchez Piñol que el mateix autor ha adaptat per a la gran pantalla, protagonitzada per l'actor nord-americà Tom Sizemore.

El certamen també comptarà amb el millor cinema fantàstic de producció internacional, amb pel·lícules d'autors de primer nivell com David Cronenberg, Leo Carax, Tsui Hark i Jennifer Lynch, entre molts altres.
 
El Festival de Sitges també acollirà la presència obligada de l'apocalipsi, en aquest any marcat per la fi dels temps, i que protagonitza la imatge del festival amb la violentíssima The Day, de Douglas Aarniokoski, o el film de segments coreans Doomsday Book, codirigit per Kim Jee-wong (Encontré al diablo) i Yim Pil-Sung (Hansel and Gretel).

Però aquesta no serà l'única presència del cinema coreà en la programació en la Secció Oficial. També Nameless Gangster, de Jong-bin Yun, serà una de las sensacions del "box-office" del seu país enguany, i un autèntic "tour de force" del seu protagonista Choi Min-sik (Old Boy).