Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

El Festival de Sitges, més enllà de les projeccions cinematogràfiques

Més d’una vintena d’activitats paral·leles, entre les quals, la Zombie Walk, gimcanes  o els curts a la fresca, es programen en el marc del certamen.

La 55a edició del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya se celebrarà del 6 al 16 d’octubre. En paral·lel a les projeccions, la vila de Sitges s’impregna de l’ambient més cinematogràfic amb més d’una vintena d’activitats que tenen l’objectiu d’oferir una experiència completa tant a la ciutadania de Sitges com també al visitant.

Entre les propostes més destacades per aquesta edició es recupera la popular desfilada de zombies, la Zombie Walk, el 8 d’octubre a partir de les 20 h que sortirà des de l’avinguda Balmins. De 12 a 19.30 h hi haurà servei de maquillatge gratuït per a tota aquella persona que vulgui participar. A partir de les 12 h es repartiran 400 tiquets numerats davant la carpa de maquillatge ubicada al carrer Port de n’Alegre, a tocar de la platja de Sant Sebastià.

Una de les activitats que també s’ofereix en el marc del Festival és la projecció de “Curts Fantàstics a la Fresca” el 7 i 14 d’octubre a les 20.30 h a la Plaça Catalunya. Les dues sessions de cinema a l’aire lliure programaran 4 curtmetratges diferents.

A més al llarg del Festival també hi haurà xerrades, presentacions i sota el nom “Fantastic Kids” s’englobaran tallers, lectures, sessions de cinema destinades als més petits i manualitats per gaudir del cinema en família al Mercat Vell (plaça de l’Ajuntament). Per accedir a la sala cal inscripció prèvia i els infants han d’anar acompanyats d’un adult.

L’activitat principal del Festival es desenvolupa a l’hotel Melià, i a les societats del Casino Prado Suburense i El Retiro. El nexe d’unió entre aquestes dues zones (Aiguadolç i centre de la vila) és la King Kong Àrea que permet fer un recorregut on es pot degustar gastronomia, escoltar música, comprar marxandatge, veure també projeccions cinematogràfiques i participar de la programació familar al Mercat Vell. En aquesta zona es podran contemplar projeccions especials a la PUCK Cinema Caravana, habilitada com a cinema itinerant a la Meeting -King Kong Area d’11 a 14 h i de 17 a 20 hores. Per assistir-hi cal inscripció prèvia.

 

També hi haurà una exposició al Mercat Vell on es poden veure els dibuixos realitzats pels nens i nenes de les escoles de Sitges amb temàtiques relacionades amb el Festival. La mostra es podrà visitar del 6 al 16 d’octubre d’11 a 14 h i de 17 a 19 h. L’entrada és lliure.

 

4t Concurs ‘Fantastic Street Art’

El concurs de grafits per a joves de 18 a 40 anys ‘Fantastic Street Art’ tindrà lloc el 8 d’octubre de 10 a 18 h al Moll de Llevant del Port d’Aiguadolç. Les persones interessades poden participar-hi de manera individual o en un grup de màxim tres persones. L’objectiu d’aquesta acció és fusionar l’esperit cultural i artístic amb el cinema més fantàstic i promoure la tècnica de grafit com a activitat creativa. Per participar-hi cal omplir fins al 26 de setembre una inscripció gratuïta i omplir un formulari que es pot trobar a les pàgines web del Festival de Cinema i de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges.

Les persones interessades poden presentar un màxim de dos esbossos, fins el 26 de setembre, inèdits i originals en format DIN A4, a color i en format horitzontal o vertical al correu electrònic joventut@sitges.cat. La temàtica del dibuix serà el cinema fantàstic o de terror o bé el leitmotiv de l’edició del Festival d’enguany: l’exploració del metavers, TRON com a principal, i fent una picada d’ullet als 40 anys dels films ‘The thing’, ‘Conan’ i ‘E.T.’ Els treballs hauran de portar el títol i el pseudònim de la persona o el grup participant.

Un jurat, integrat per professionals qualificats, valorarà la creativitat, l’originalitat i la qualitat artística dels treballs presentats al concurs i seleccionarà aquells que consideri més innovadors i de major expressió artística.

Els esbossos seleccionats passaran a la fase final del concurs de grafit i els seus autors els pintaran a les parets del Moll de Llevant al Port d’Aiguadolç, el dissabte 8 d’octubre, de 10 a 18 hores. El jurat decidirà les obres guanyadores el dilluns 10 d’octubre i donarà a conèixer el veredicte el mateix dia durant l’acte de lliurament de premis. El guanyador del concurs obtindrà un€ pack de 10 entrades per assistir al Festival, 2 entrades per a la cloenda del Festival, productes de marxandatge, experiència nàutica o àpat per a dues persones al Port d’Aiguadolç i un sopar als Jardins d’El Retiro, valorat en 60€.  

El concurs està impulsat per la Fundació Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges.

 

Concurs TROBA L'E.T.'

El departament de Promoció Econòmica, amb la col·laboració del Festival de Cinema, posen en marxa el concurs ‘TROBA L’E.T’.

Per participar cal adquirir una butlleta que es pot trobar als comerços de Sitges, al Mercat Municipal i a l’Oficina de Turisme. Del 7 al 14 d’octubre els infants hauran de trobar una reproducció de l’E.T. a alguna part de l’aparador dels establiments participants. Una vegada s’ha descobert, cal aconseguir el segell del comerç que és el que verificarà la descoberta de l’E.T.. Quan s’han aconseguir els 10 segells de comerços diferents, cal dipositar la butlleta en una urna del Mercat o a l’Oficina de Turisme. La gimcana finalitza el divendres 14 d’octubre, a les 17.30 h, quan es farà el sorteig per conèixer els 5 guanyadors. Entre els premis hi ha marxandatge del certamen i dues entrades per a la cloenda del Festival.

 

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS MÉS DESTACADES

 

Zombie walk

8 d’octubre

20 h

Avinguda Balmins

 

Av. Balmins-Carrer de Port de n’Alegre-Passatge la Vall-Carrer de la Davallada-Plaça de l’Ajuntament-Carrer Major-Cap de la Vila-Carrer de les Parellades-Marquès de Montroig-Plaça Indústria-Carrer 1 de maig.

 

Maquillatge: 12 h (es repartiran 400 tiquets numerats, carrer Port de N’alegre)

 

 

Curts fantàstics a la fresca

 

7 d’octubre

Plaça Catalunya

20.30 h

Programació

o   La inquilina de Lucas Paulino & Ángel Torres
o   Molaphone (14') de Daniel Padró Targarona
o   Entreterrestres (23') de Lucas Parra
o   Wayback (8') de Carlos Salgado

 

 

 

Curts Fantàstics a la fresca

14 d’octubre

Plaça Catalunya

20.30 h

Programació
 
o   El sueño de los perros (14') de Dídac Gimeno
o   Imaginario (20') de Cristian Beteta
o   Tranvía (9') de Carlos Baena
o   La luz (13') de Iago de Soto

 

 

4t Concurs de grafits per a joves Fantastic Street Art

Dissabte 8 d’octubre de 2022

10 a 18 h

Moll de Llevant (Port d’Aiguadolç) 

 

 

7 al 4 d’octubre

Sorteig del concurs TROBA L’E.T’.

divendres dia 14 d’octubre / 17.30 h / Mercat Municipal