Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

El Festival de Sitges reforça les activitats complementàries

Una de les noves propostes de l’Ajuntament i l’organització del Sitges 2012 és un taller de maquillatge per a joves, a més de la 'Zoombie walk' i el 'Menú fantàstic' a diferents restaurants.

El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha augmentat aquest 2012 el nombre d'activitats adreçades a acostar el certamen als ciutadans de Sitges i fer que els infants i joves s'involucrin en el festival. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament i el Sitges 2012 que va començar com a prova pilot el 2011 i que davant de l'èxit, en aquesta edició s'ha reforçat.

Una de les novetats és un taller de maquillatge fantàstic adreçat a joves d'entre 14 i 18 anys que es farà a l'Espai Jove de l'Ajuntament de Sitges (C/ Josep Soler i Tasis, 4) el dijous 11 d'octubre a partir de les 17.00h. Un cop finalitzada la classe magistral, es projectarà una pel·lícula amb importants efectes de caracterització. A més durant els dies del certamen, a través del facebook de l'Espai Jove de l'Ajuntament de Sitges.

Les habilitats apreses en aquest taller seran molt útils per als qui el dia següent vulguin participar en la "Zoombie Walk". El divendres 12 d'octubre a partir de les 20.30h, zoombies i personatges tètrics desfilaran pel centre de la vila, tenint la plaça de l'Ajuntament com a sortida. Tots aquells que vulguin maquillar-se gratuïtament per participar en la desfilada, ho podran fer de 12.00h a 19.00h a la platja Sant Sebastià.

L'Ateneu Popular també s'involucra aquest any en el Sitges 2012 i avui dijous a les 19.30h, ha programat la projecció dels curtmetratges Let the water run clear, Apple Trees i The Date, tots ells elaborats per Afilm Internacional Film Workshops. El director de l'escola sitgetana de cinema, Joan Fernández, farà una explicació prèvia de cadascuna de les tres obres realitzades pels estudiants d'aquesta escola. L'acte comptarà amb la presència del  director del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Àngel Sala, que farà una presentació del certamen.

Per segon any consecutiu i després de la bona acollida de l'edició anterior, a partir de l'1 d'octubre, amb el suport de Jack Daniel's, el carrer Primer de Maig es transformarà en un gran decorat ambientat en el món del cinema fantàstic. En paral·lel a aquesta acció, els aparadors de diferents comerços de la vila es tematizaran amb dibuixos d'alumnes dels centres educatius de Sitges.

També torna el Menú Fantàstic. Entre els dies 4 i 14 d'octubre, una vintena de restaurants adherits al Gremi d'Hostaleria de Sitges oferiran una àmplia i variada oferta gastronòmica inspirada en el gènere fantàstic amb menús amb títols suggerents com L'últim menú sos temible, La última cena o La fi del món. La proposta busca que l'ambient del festival es respiri a tots els racons de Sitges.

Les escoles també seran protagonistes del festival, i el mateix dia de la seva inauguració, els centres educatius de Sitges i comarca assistiran a la projecció a l'Auditori de l'Hotel Mèlia de la pel·lícula d'animació japonesa After School Midnighters, dirigida per Hitoshi Takekiyo.

Per acostar el Sitges 2012 al centre de la vila, el certamen tindrà enguany una doble inauguració. A més de l'acte habitual a l'Auditori de l'Hotel Melià Sitges, el Festival de Sitges també s'inaugurarà oficialment al cinema del Retiro el dijous 4, a les 22 hores. L'equip d'artistes i les autoritats aniran al Retiro, després de la inauguració a l'auditori i presentaran el film d'obertura del Sitges 2012. Es tracta d'El Cuerpo d'Oriol Paulo, i comptarà amb la presència de l'actiu  Belén Rueda i l'actor José Coronado.


Més informació:

> Web oficial del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya