Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

El Gremi d’Hostaleria signa un conveni per a la incorporació de persones amb risc d’exclusió al mercat laboral

Els promotors de l’acord preveuen que al 2013 s’arribarà a la contractació de 50 persones per part d’empreses associades al Gremi.

El Gremi d'Hostaleria  de Sitges  ha signat un conveni de col•laboració amb l'àrea d'Integració Social de la Fundació “la Caixa” a través del programa INCORPORA i l'empresa Formació i Treball. Fundació Privada (Garraf). L'objectiu és afavorir una major incorporació de persones amb risc d'exclusió al mercat laboral i promoure la responsabilitat social empresarial de les empreses integrants del Gremi.

Els promotors de l'acord preveuen que al 2013 es podrà arribar a les 50 insercions laborals gràcies a la signatura d'aquest conveni, mentre que aquest 2012 pensen que serà un any de prova i de primera presa de contacte, ja que la majoria de contractacions per a la temporada d'estiu ja estan fetes. En aquest sentit, el president del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas, ha dit que “El Gremi pren el compromís de difondre a les seves empreses associades tota la informació per facilitar la incorporació de persones amb perill d'exclusió, així com facilitar-los eines personalitzades per poder assolir aquestes xifres que ens hem marcat com  a objectiu”.

En la signatura del conveni, el representant de l'Obra Social “la Caixa” i director de “la Caixa” al Garraf, Joan Carrillo, va explicar que “el programa INCORPORA no només dóna la oportunitat d'inserir-se en el mercat laboral, sinó que un cop estan treballant, se'n fa un seguiment”.


El director de Formació i Treball, Albert Alberich, va remarcar que “també és important la tasca formativa que es du a terme prèviament amb els participants del programa segons les necessitats de les empreses. L'oferta formativa es pot adequar segons la demanda, no és una oferta tancada”.

La Fundació Formació i Treball va atendre al 2011 prop de 300 persones del Garraf amb perill d'exclusió. El perfil correspon principalment a persones amb discapacitat , aturats de llarga durada i dones que han patit violència de gènere, entre d'altres.

La relació entre Sitges i Formació i Treball ja prové de 2003 quan es va signar un conveni de col·laboració amb Fundació i Treball per iniciar la recollida selectiva de residus comercials.