Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

El programa de mentoria Producers Meet Producers presenta el primer llargmetratge

‘El visitant’ és la producció que veu la llum després d’haver participat a la primera edició del programa el 2015. La sisena edició del programa, que promouen la regidoria de Promoció Econòmica i l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya, en col·laboració amb el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, ha comptat amb la participació de 23 productors sèniors i júniors.

Un total de 23 productors sèniors i júniors han participat, aquest matí, a l’Hotel Meliá, a la sisena edició del programa de mentoria audiovisual Producers Meet Producers (PMP). Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges i l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), en col·laboració amb el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, la trobada ha servit per presentar el primer llargmetratge nascut d’aquest programa de mentoria. Es tracta de ‘El visitant’, una producció que va finalitzar el rodatge el passat mes d’agost i que va sorgir de la primera edició del Producers Meet Producers, el 2015. Sebas Mery i Alberto Evangelio han presentat el treball i han explicat la seva experiència.

La jornada ha acollit també les taules de treball, que esdevenen plataformes per a emprenedors novells que es troben amb productors d’experiència consolidada i que són la principal finalitat del programa de mentoria. L’objectiu és generar noves sinèrgies que derivin en projectes i en una major dinamització de la indústria audiovisual, gràcies a les trobades generades al Producers Meet Producers. Per als nous emprenedors del sector audiovisual és una oportunitat única per comptar amb el suport i l’assessorament de professionals sènior, que els orienten durant tot un any per a que els seus projectes o idees es facin realitat.

La directora de la Fundació del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Mònica Garcia; la membre de la junta directiva de l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), Mamen Boué, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, Guillem Escolà, han inaugurat la jornada. Guillem Escolà ha destacat “el compromís de l’Ajuntament de Sitges amb la indústria amb un suport incondicional al Festival, però també amb altres iniciatives com acollir la seu de la Node Film Clúster a Sitges o incentivar les noves produccions amb aquest programa de mentoria, avalat ja per bons resultats com el llargmetratge presentat avui. És important que les trajectòries consolidades descobreixin nous talents emergents i estem satisfets de poder oferir aquesta plataforma a Sitges”.

La jornada ha finalitzat amb la xerrada de Lluís Miñarro, productor d’Eddie Saeta, ‘Producció: Independència / Dependència’.

 

El programa de mentoria Producers Meet Producers

Producers Meet Producers s’inicia emmarcat en el Sitges- Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que esdevé el punt de partida del desenvolupament del programa anual que promou altres trobades entre mentors i emprenedors audiovisuals. L’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i l’Ajuntament de Sitges (Centre d’Iniciatives Econòmiques) organitzen el programa, amb l’objectiu de posar en valor la figura del productor audiovisual, generar indústria i teixir xarxa amb el talent emergent.

Emmarcada dins el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el PMP és la primera trobada entre productores sènior i junior, que permet acostar els emprenedors del sector audiovisual que s’inicien a experts en creació audiovisual i a les línies de negoci més actuals.

 

El PMP en xifres

Des què va començar, el 2015, el PMP ha donat com a resultat:

  • 1 llargmetratge finalitzat
  • 3 curtmetratges realitzats
  • 69 productores emergents
  • 122 productores fent xarxa
  • 153 inscripcions

Galeria d'Imatges