Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

El programa de mentoria Producers Meet Producers tanca una edició d’èxit

Cinquena edició del programa de mentoria audiovisual Producers Meet Producers
Cinquena edició del programa de mentoria audiovisual Producers Meet Producers
Vint-i-dos productores sèniors i júniors han participat en la cinquena edició del programa en un any en què s’han batut rècords de sol·licituds.

La cinquena edició del programa de mentoria audiovisual Producers Meet Producers, organitzat per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges i l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), en col·laboració amb el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, ha celebrat aquest dimecres la seva jornada anual en el marc del Festival de Cinema.

Una trentena de persones han participat en les taules de treball on s’han recollit més inscripcions que mai. L’objectiu de les trobades és reunir emprenedors i productors amb llarga experiència per generar nous projectes i dinamitzar la indústria audiovisual.

L’acte va comptar amb la presència de Mònica Garcia, directora de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya; Mamen Boué, membre de la junta directiva de ‘Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC); i Guillem Escolà, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges. Durant la seva intervenció, Escolà va destacar la importància d’unir expertesa i emprenedoria: “Quan hi ha persones amb il·lusió i amb idees que s’uneixen a professionals amb criteri i experiència i tots plegats compten amb l’ajuda de les administracions i de grans pilars del sector, les iniciatives funcionen i donen fruits com els que podem presentar avui”.

Durant la jornada es van presentar tres dels casos d’èxit que han sorgit del programa. El curtmetratge “A little taste” (que aquest any ha competit dins la Secció Oficial del Festival), així com el llargmetratge “Visitant” i el curtmetratge “Omar”, que es troben en diferents fases del procés de preproducció.

La jornada va finalitzar amb la presentació del llibre “Els futurs de l’audiovisual”, una obra que recull les reflexions fetes per diferents professionals del món de l’audiovisual i recopilades durant la celebració de taules de debat organitzades dins el programa durant el 2017 i el 2018.

 

El programa de mentoria Producers Meet Producers

Producers Meet Producers és una jornada anual organitzada conjuntament per l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i l’Ajuntament de Sitges (Centre d’Iniciatives Econòmiques), amb l’objectiu de posar en valor la figura del productor audiovisual dins i fora del sector, generar indústria i teixir xarxa amb el talent emergent.

Emmarcada dins el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el PMP és el punt de trobada entre productores sènior i junior que permet acostar els emprenedors del sector audiovisual que s’inicien amb els experts en creació audiovisual i en les línies de negoci més actuals.

 

El PMP en xifres

 Des que va començar, el 2015, el PMP ha donat com a resultat:

  • 1 llargmetratge en marxa
  • 3 curtmetratges realitzats
  • 56 productores emergents
  • 112 productores fent xarxa
  • 140 inscripcions