Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Els comerços i empreses de serveis ja poden adherir-se al Carnet Blau

A partir del proper 8 de gener, els usuaris ja podran gaudir dels avantatges d'aquest nou servei. Les persones interessades poden demanar cita prèvia al telèfon 010 d'Atenció Ciutadana.

El Carnet Blau entrarà en funcionament el 8 de gener, el nou servei ofereix avantatges en transport urbà, beneficis fiscals en determinades taxes municipals i promocions especials en comerços i serveis de la vila. Els comerços i empreses que es vulguin adherir a aquesta iniciativa ja ho poden fer a través d'un senzill formulari que trobaran a www.sitges.cat/carnetblau. D'aquesta manera, passaran a formar part del directori d'empreses a la vegada s'inclouran a la guia d'avantatges del Carnet Blau, que neix amb l'objectiu de crear una gran plataforma on-line on donar a conèixer els avantatges comercials entre els usuaris del nou servei. Segons els estudis de l'Ajuntament de Sitges el Carnet Blau pot arribar a un públic potencial de més de 9.000 persones. Per identificar-se com a establiment adherit al Carnet Blau, els comerços que hi participin rebran una senyalització identificativa per col·locar a l'entrada del seu comerç.

Per al comerciant, entrar a formar part del directori municipal tindrà altres avantatges ja que servirà a l'establiment per aconseguir visibilitat al portal web de l'Ajuntament de Sitges. Actualment www.sitges.cat rep diàriament una mitjana de 1.500 visites, que s'incrementen notablement durant períodes com l'estiu, el Nadal, el Carnaval o la Festa Major.

Un altre dels avantatges és facilitar a l'usuari del Carnet Blau la cerca de dades sobre els establiments adherits, mitjançant un únic espai on el client pot trobar tota la informació d'interès sobre el contacte, els productes i les promocions que ofereixen els diferents establiments comercials i de serveis de Sitges.

El Carnet Blau és un servei innovador amb un marcat valor social i es presenta en dues tipologies diferents: Carnet Blau + i Carnet Blau S. El Carnet Blau ofereix descomptes en el transport urbà d'aproximadament un 50%, avantatges fiscals i promocions en tots els establiments de la vila que s'adhereixin a la campanya. Segons la tipologia basada en els ingressos econòmics de cada usuari, el Carnet Blau afegeix, a més,  bonificacions especials en el transport públic per viatjar a l'Hospital de Sant Camil a Sant Pere de Ribes o a l'Hospital de Sant Antoni Abad de Vilanova i la Geltrú.

El Carnet Blau s'adreça a pensionistes per jubilació, a persones amb incapacitat permanent, amb una disminució reconeguda igual o superior al 65%, als aturats i a les famílies monoparentals o nombroses empadronades a Sitges.

A partir del proper 8 de gener, els usuaris podran gaudir dels avantatges d'aquest nou servei. Les persones interessades en sol·licitar el Carnet Blau poden demanar cita prèvia al telèfon 010 d'Atenció Ciutadana per iniciar el procés de la petició.

Els sol·licitants del nou servei hauran d'acreditar la seva condició de beneficiari del Carnet Blau segons els criteris que contempla la normativa aprovada per unanimitat de tot el ple municipal. Segons la tipologia del Carnet també s'hauran de justificar els ingressos de cada sol·licitant.