Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Els hotels de Sitges preveuen una ocupació a l’agost del 96%

Sitges espera que l’ocupació hotelera del mes d’agost s’acosti al 96%, sis punts més en relació al mes de juliol. Les reserves d'última hora i la climatologia, però, seran determinants.

El Gremi d'Hosteleria de Sitges espera que l'ocupació hotelera del mes d'agost s'acosti al 96%. Les reserves d'última hora i la climatologia, però, seran determinants perquè es compleixi aquesta xifra que es manté respecte l'any anterior, però és sis punts superior a la mitjana recollida durant el mes de juliol.

Pel que fa al perfil de turista que arriba a Sitges,  predomina el de nacionalitat francesa, seguida de l'alemana -que han tingut un "increment important"- i de l'anglesa, segons ha explicat el President del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas. El perfil de turista més nombrós continua sent el nacional que “és el que veritablement ajuda a compensar aquests anys". Els visitants russos també han augmentat de forma significativa.

Sitges atrau també visitants d'un dia -que no pernocten-. Es tracta dels turistes que arriben a Barcelona i decideixen passar un dia a la vila del Garraf. Per això, el regidor de Turisme de Sitges, Jorge Carretero, destaca que "per nosaltres és molt determinant l'ocupació que es registri a Barcelona perquè poguem capitalitzar la presència d'aquesta perfil de turista". Per aquest motiu, un dels objectius principals de l'Agència de Turisme de Sitges és oferir una variada oferta d'activitats per atraure el visitant d'un dia.

El mes de juliol

Els hotels de categories d'1, 2 i 3 estrelles han omplert entre el 91% i el 92% aproximadament de les seves habitacions, mentre que els de 4 estrelles han estat al voltant del 88% i el 90% de mitjana.  Aquestes dades, però, segons el president del Gremi, Joan Anton Matas, serien superiors "si només estudiéssim els establiments que es dediquen a estades de vacances i estan ubicats al casc urbà", ja que els que tenen com a punt fort els congressos fan baixar el percentatge de promig.

L'ocupació a les platges

Des de l'Associació Turística de Platges de Sitges, el seu president, Manel Martínez es mostra satisfet pel tancament del mes de juliol que “ha finalitzat amb un increment d'entre un 10 i un 15 % respecte la mateixa temporada del 2011, un increment que és pot deure en gran part a la bona climatologia que ens ha acompanyat durant aquesta primera part de la temporada”.

Una de les novetats, previstes en el Pla d'Usos, és la posada en funcionament d'una ludoteca que ha començat ja a oferir el servei a la platja de la Barra.

Amb motiu del 25è aniversari de l'Associació, el dia 25 del mes d'agost i de setembre continuaran les promocions especials a les platges. Cada client que demani dues consumicions, tindrà una tercera gratuïta; per dues hamaques, es tindrà la tercera sense càrrec; i cada persona que llogui un patí durant 1 hora, tindrà 15 minuts de franc.

Aquest dissabte, a més, es reprenen les festes de Posta de Sol a la guingueta de Babalú. El mateix dissabte, també es farà una festa amb el Tinto d'Estiu a la platja de l'Estanyol. La iniciativa servirà per recollir fons per a la colla Panxamplas, encarregada de l'organització del personatge de Sa Majestat Carnestoltes 2013. La música en viu i l'obertura d'algunes guinguetes fins a la mitjanit són altres de les iniciatives impulsades per l'ATSP.