Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Els hotels de Sitges tanquen el mes d’agost amb un 95% d’ocupació

Sitges ha arribat el mes d’agost al 95% d’ocupació hotelera, sis punts més en relació al mes de juliol. De cara al setembre, les previsions s’acosten al 85%. Pel que fa a les platges, l’estiu acaba amb un increment d’un 10%.

Els hotels de Sitges han tancat el mes d'agost amb una mitjana d'un 95% d'ocupació, segons dades del Gremi d'Hostaleria de Sitges. Les reserves d'última hora i la climatologia han estat determinants per complir amb les previsions que els establiments tenien el mes de juliol. D'aquesta manera, l'ocupació hotelera registrada és sis punts per sobre la recollida durant el mes de juliol.

Els hotels de 4 i 5 estrelles han obtingut un 95% d'ocupació, els de 3 un 98% i els de 2 i 1 un 93%. De cara al mes de setembre la previsió és que els hotels de 4 i 5 estrelles tinguin entre un 75 i un 80%, el de 3 un 85% i el de 2 i 1 entre un 75 i un 80%.

Pel que fa al perfil de turista i a diferència del que ha succeït a altres localitats, Sitges ha mantingut en primera posició el turisme de procedència nacional junt amb el francès. Seguidament, a nivell internacional els mercats emissors que més han visitat Sitges han estat el d'Anglaterra, Alemanya i EEUU. No obstant, aquest any s'ha començat a detectar un increment de turisme rus.

Sitges ha continuat també atraient visitants d'un dia -que no pernocten-. Es tracta dels turistes que arriben a Barcelona i decideixen passar un dia a Sitges.

En termes generals, l'informe Flaix del mes d'agost de la Diputació de Barcelona conclou que el sector del turisme continua sent un dels brots verds de l'economia del país. Segons l'informe, els hotels de la costa de Barcelona mantenen ràtios d'ocupació similars als de l'any passat i s'identifica una recuperació en els càmpings i apartaments turístics.


L'ocupació a les platges

L'Associació Turística de Platges de Sitges ha celebrat aquest dilluns la seva assemblea ordinària. Els concessionaris han fet una valoració molt positiva de la temporada i conclouen que els mesos de juliol i agost han finalitzat amb un increment de prop d'un 10% respecte el 2011, un increment que asseguren “es pot deure en gran part a la bona climatologia que ha acompanyat durant els mesos de juliol i agost”.

Aquest any, les platges de Sitges han ofert un ampli ventall de propostes, entre les quals destaca la posada en funcionament d'una ludoteca, la incorporació de canals nàutics, el sistema de megafonia per informar sobre qüestions de seguretat als banyistes i una variada oferta d'activitats amb motiu del 25è aniversari de l'Associació.

Per segon consecutiu i després de l'èxit de la prova pilot la temporada passada, el concessionari a la platja de Les Anquines estarà obert fins el 31 de desembre.