Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges acull la primera edició dels guardons Empresa Origen Garraf

El Palau de Maricel de Sitges ha estat l’escenari de l’acte de lliurament de la primera edició dels guardons Empreses Origen Garraf que han distingit Club Nàutic Garraf, El Cable Bar, Melià Sitges, Fundació el Redós de Sant Josep i Sant Pere, Finques Muntané i Productes Piqué en reconeixement al seu arrelament al territori i per la seva implicació en la millora de l’ocupació i en el desenvolupament econòmic de la comarca.

El Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges va acollir l’acte institucional de lliurament de la primera edició  guardons “Empresa Origen Garraf”, una iniciativa sorgida del Pacte per a l’Ocupació al Garraf. Durant l’acte es van entregar 6 guardons al Club Nàutic Garraf, El Cable Bar, Melià Sitges Fundació el Redós de Sant Josep i Sant Pere, Finques Muntané i Productes Piqué, pel seu arrelament al territori i per la seva implicació en la millora de l’ocupació i en el desenvolupament econòmic de la comarca. Les empreses guardonades van rebre una escultura creada per l’artista sitgetà Artur Duch i un diploma.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, assegurava que “actuar plegats i coordinats entre el sector públic i privat ens fa imparables com a comarca. Per aconseguir-ho hem de seguir sumant sinergies i posar en valor el treball de les empreses referents en una gestió implicada amb l’entorn, més sostenibles i més responsables socialment, i que tingui en compte les persones dels nostres municipis”. Segons l’Alcaldessa, els reconeixements públics, com aquests, cal reivindicar-los com a incentius per reforçar el conjunt de l’empresariat del Garraf. “Per millorar l’economia del territori i les oportunitats de la comarca és important tenir empreses de qualitat, com les que avui distingim amb aquest guardó. Això comportarà per al Garraf posicionar-se com una comarca més competitiva per atreure noves inversions i projectes empresarials. I, sense cap mena de dubte, aquestes línies de treball ens beneficien a totes i tots” va afegir l’alcaldessa de Sitges.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, va destacar que “els guardons Empresa Origen Garraf volen reconèixer les empreses pels valors com la projecció de la imatge del territori a l’exterior, la contractació de persones de la comarca i de col·lectius més vulnerables, i el foment de productes de proximitat, entre d’altres”. Abigail Garrido va puntualitzar la necessitat de seguir treballant conjuntament per tal de donar continuïtat i fer créixer aquestes distincions.

Per la seva part, la presidenta de Node Garraf i alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, va destacar que “l’objectiu és  posar en valor el treball d’aquestes empreses com a referents d’una gestió implicada en l’entorn i les persones, i per tant més sostenibles i socialment responsables”.

L’acte va comptar amb la participació de totes les alcaldesses de la comarca del Garraf que van ser les encarregades de lliurar els sis guardons.  

Sitges és la primera localitat de la comarca del Garraf que acull l’acte de lliurament d’aquests guardons, -de nova creació-, però els propers anys, aquest acte es realitzarà als altres municipis de la comarca.

Els guardons Empresa Origen Garraf sorgeixen del Pacte per a l’Ocupació del Garraf 2018-2020 signat al juliol de 2018 per tots els ajuntaments la comarca del Garraf, l’Agència de desenvolupament Node Garraf, els sindicats UGT i CCOO, la Federació Empresarial del Gran Penedès, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (UPC), el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf.

 

Galeria d'Imatges