Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Es presenta el Pla d’Accions de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges

El treball conjunt entre el sector públic i privat centra bona part del Pla d’Accions de Turisme de Sitges.

L'Agència de Promoció Turisme de Sitges (APTS) ha presentat aquest dimecres el Pla d'Accions de Turisme de Sitges per al 2013. El full de ruta contempla les línies de treball que l'Agència vol impulsar per millorar tant la oferta com el servei del municipi amb l'objectiu de posicionar-lo com a marca turística reconeguda a nivell internacional.

El Pla d'Accions recull objectius destacats com la priorització dels mercats catalans, espanyol i europeu, i sobretot els mercats els emergents entre els que destaca Brasil i Rússia, i potenciar els segments turístics consolidats, sense oblidar les noves oportunitats. El pla d'actuacions contempla l'increment de les accions promocionals; la consolidació de les festes de Sitges com a atractiu turístic, i la desestacionalització de la demanda per generar una major activitat en els mesos compresos entre octubre i maig. Una altra de les finalitats del Pla d'Accions és incrementar els recursos externs a través de patrocinis, publicitat i per la venda de productes a l'Oficina d'Informació Turística.

Totes les accions del Pla estan agrupades segons 3 nivell de prioritat, segons les possibilitats del grau d'assoliment. La directora de l'Agència de Promoció Turisme de Sitges, Sira Puig, va explicar durant la presentació al Palau Maricel que “amb tot, el que pretén el Pla aquest any és sembrar per tal que l'any que ve puguem ser més ambiciosos”.

Per aconseguir aquestes fites, l'APTS ha treballat conjuntament amb el sector privat de Sitges, així com amb altres administracions i institucions públiques. En aquest sentit, Joan Anton Matas, president del Gremi d'Hostaleria, va destacar ahir durant la presentació, que “entenem que aquesta és la única via d'arribar el més lluny possible”. Matas també va ressaltar que una de les línies de treball importants per aquest any és la marca Costa de Barcelona “amb la que nosaltres podríem aconseguir un valor afegit”.

El regidor de Turisme, Ferran I. Llombart, va explicar que “des de l'Agència de Promoció Turisme de Sitges hem apostat durant aquests mesos per recuperar un diàleg fluid amb l'empresariat del municipi per assolir conjuntament, el que tots dos àmbits desitgem, situar-nos com a referent internacional de qualitat”.

Sobre els diferents programes de l'APTS, en relació al Sitges Convention Bureau, el programa de turisme de congressos i reunions, l'objectiu principal és consolidar, després de Barcelona, el municipi com a destinació de referència en turisme de reunions, congressos, convencions i viatges d'incentius. També es preveu recuperar el club de producte Best Sitges i el club de comerç i gastronomia. Una altra de les fites de l'Agència aquest 2013 és la promoció de Sitges com a destinació plató, a través de la Sitges Film Office que, entre les seves accions, preveu treballar conjuntament amb  el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya com a generador de prestigi i singularitat. 

Pel que fa a la gestió d'esdeveniments, l'APTS es planteja la racionalització del nombre i la qualitat d'esdeveniments per elaborar un calendari de més qualitat i amb un major retorn cap a l'economia del municipi. Les alternatives passen per captar nous esdeveniments, especialment fora de temporada, i donar suport promocional i logístic als organitzadors externs de festivals i esdeveniments.

Una de les principals cartes de presentació dels municipis turístiques, són les seves oficines de turisme. Per aquest motiu, la voluntat de l'APTS és adequar la Masia de Can Milà com a seu d'oficines d'informació turística; ampliar l'oferta de productes turístics, i crear una nova línia de marxandatge atractiva i amb personalitat.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, que va presidir la presentació del Pla d'Accions,  va subratllar que “es tracta d'un pla ambiciós però molt realista i que ens pot donar claus d,èxit. Demano que, entre tots, el fem créixer i siguem proactius per tal que a finals d'any la majoria de les seves accions s'hagin dut a terme”.