Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Es renova l’acord amb el Festival Internacional del Patchwork

L’esdeveniment se celebrarà del 14 al 17 de març i enguany està dedicat al Japó. L’any passat el Festival va suposar un impacte econòmic pel municipi de 2’6 milions d’euros.

Sitges serà un any més la seu del Festival Internacional de Patchwork. L'Ajuntament de Sitges, l'Agència de Promoció Turisme de Sitges i l'Associació Espanyola de Patchwork han signat un conveni per a l'organització del Festival a Sitges. L'alcalde Miquel Forns s'ha mostrat satisfet per aquest acord que “ens permetrà acollir de nou un esdeveniment que projecta la imatge del nostre poble cap a l'exterior i obrir nous canals de relació”. En aquest cas, el Festival està dedicat al Japó. Posicionar la vila de Sitges en el mercat turístic nacional i internacional és un dels principals objectius de Turisme de Sitges.

Es preveu que més de 12.000 persones visitin Sitges del 14 al 17 de març per gaudir de les diferents activitats i exposicions nacionals i internacionals que es podran visitar a la mostra d'art tèxtil més gran d'Espanya. Es calcula que l'any passat el Festival va generar un impacte econòmic per Sitges d'uns 2.600.000€ milions d'euros, tenint en compte el nombre de visitants, les pernoctacions i la despesa mitja diària per persona. L'ocupació hotelera s'estima que assoleixi el seu punt més alt dissabte.

Aquest serà el novè any consecutiu que l'Associació Espanyola de Patchwork organitza a Sitges la que s'ha convertit en un referent d'aquest disciplina artística a Espanya. Més de 80 estands, tallers demostratius i cursos monogràfics seran algunes de les propostes que ofereix l'esdeveniment.

El Festival arribarà a espais com l'Edifici Miramar, el Casino Prado Suburense, l'Escorxador o l'Estudi Vidal, espais on es podran veure les creacions de d'artistes internacionals de primer nivell. A més a l'envelat del Passeig de la Ribera tindrà lloc un dels plats forts del certamen, la Fira Comercial, amb empreses especialitzades que mostraran les últimes tendències del sector.

L'Associació Espanyola de Patchwork va néixer el 1998 de la mà de 14 persones que es van reunir per a la seva fundació. Després de 14 anys, són més de 2.000 socis el que posicionen Espanya com un dels països d'Europa on el creixement d'aquesta pràctica ha estat més espectacular.