Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Juan Carlos Izpisúa Belmonte rep el Premi Doctor Benaprès

L’Ajuntament de Sitges i la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia Cosmètica lliuren el Premi al Dr. Izpisúa per la seva tasca sobre l’estudi genètic i moleculars dels embrions.

El Palau Maricel ha acollit el lliurement del Premi Doctor Benaprès, que atorguen la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia Cosmètica (SEACC) i l'Ajuntament de Sitges a personalitats o institucions destacades en l'àmbit de la medicina regenerativa i de l'envelliment.  El Dr. Juan Carlos Izpisúa Belmonte ha estat reconegut amb el Premi d'Honor per la tasca que desenvolupa en l'estudi genètic i molecular dels embrions per entendre els motius que poden provocar defectes congènits als essers humans.

Amb aquest reconeixement, que es lliura per quart any consecutiu, l'Ajuntament de Sitges i la SEACC recorden el metge Juan Ramon Benaprès (1872- 1967) qui durant més de 60 anys va exercir a Sitges i es va convertir en tota una institució per als vilatans. El Doctor Benaprès va ser un dels impulsors de l'aplicació de la vacuna antitífica a Espanya i va iniciar diferents campanyes per prevenir i combatre la propagació de malalties infeccioses. L'acte al Palau Maricel va comptar amb la presència de Frederic Malagelada, nét del Doctor.

Aquesta edició el premi al millor treball científic presentat durant 2011 ha quedat desert. Els premis Doctor Benaprès se celebren en el marc de les XX Jornades Mediterrànies de Confrontacions Terapèutiques en Medicina i Cirurgia Cosmètica.