Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament apel·la a la conscienciació ciutadana per frenar l’impacte econòmic del Coronavirus en les famílies, empreses i autònoms de Sitges

L’Ajuntament apel·la a la solidaritat i a la responsabilitat social per frenar l’impacte econòmic del Coronavirus
L’Ajuntament apel·la a la solidaritat i a la responsabilitat social per frenar l’impacte econòmic del Coronavirus
L’ajuntament treballa en la línia d’ajuts econòmics per a empreses, famílies i autònoms. També demana responsabilitat ciutadana i en el cas de lloguers d’establiments on es produeixin activitats que no es puguin dur a terme, que es tingui en compte el preu dels lloguers per contribuir a la recuperació

L’Ajuntament de Sitges treballa per establir ajudes econòmiques a les famílies, empreses, autònoms i al sector turístic del municipi amb l’objectiu de complementar les mesures adoptades pel govern de la Generalitat i de l’Estat. L’objectiu és donar suport a la ciutadania per fer front a la davallada d’ingressos motivada per l’establiment de l’estat d’alarma i les restriccions en les activitats comercials, professionals i industrials, unes mesures que poden donar lloc, entre altres, a expedients de regulació d’ocupació, ERTOs (expedients de regulació temporals) o acomiadaments.

L’Ajuntament apel·la també a la solidaritat i a la responsabilitat social per frenar l’impacte econòmic del Coronavirus. El consistori demana als sitgetans i sitgetanes que, en la mesura de les possibilitats de cadascú, les persones que tinguin locals comercials o pisos en lloguer i que puguin permetre’s econòmicament reduir els ingressos que perceben d’aquests lloguers, valorin realitzar una moratòria o una rebaixa temporal a les empreses o les famílies llogateres mentre duri aquesta situació d’excepcionalitat, i tenint en compte que a la gran majoria dels establiments no es pot dur a terme l’activitat.

Paral·lelament, l’Ajuntament disposa d’ajudes d’emergència social per fer front al pagament de lloguer o de subministraments, entre altres.

Ajudes d’altres administracions

La Generalitat i l’Estat espanyol han posat en marxa també paquets d’ajudes per pal·liar els efectes sobre l’economia del coronavirus, tant pel que fa a les famílies com a les empreses o autònoms.

La Generalitat ha anunciat darrerament –entre altres mesures recollides al seu web– la reducció del 50% del cànon de l’aigua per a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig), així com una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques.