Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament convida les entitats de Sitges a participar en la sessió informativa sobre la línia ACOL

L’Ajuntament de Sitges insta les entitats socials sense ànim de lucre de la vila a participar a una reunió divendres, a les 10 h, sobre la nova convocatòria de subvencions del Programa Treball i Formació 2021.

L’Ajuntament de Sitges impulsa un pla d’accions per conèixer la situació de les persones migrades, poder-les informar i tenir recursos per donar suport i ajuda. En aquest marc, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) convoca aquest divendres, a les 10 h, una reunió telemàtica sobre la nova convocatòria de la Línia ACOL del programa de Treball i Formació del SOC. La reunió està adreçada a entitats socials sense ànim de lucre de les comarques del Garraf i l’Alt Penedès, i també, del Baix Llobregat.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Guillem Escolà, remarca que “l’any passat ja vàrem apostar per primer cop per dur a terme aquest programa que ens va permetre incorporar al món laboral 5 persones migrades a 3 fundacions compromeses del poble. I aquest 2021, amb els bons resultats de l’any passat, apostem més en aquest programa del SOC per a les nostres entitats com a via integradora de les persones migrades per incorporar-se al món laboral”. Per a Guillem Escola, “aquesta iniciativa a la vegada ajuda les nostres fundacions en les seves tasques tant necessàries i valuoses per a la nostra societat, i per aquest motiu, es fa aquesta sessió que convida totes les entitats a participar-hi perquè puguin presentar-se a la nova convocatòria”.

La línia ACOL del Servei d’Ocupació de Catalunya dins del Programa Treball i Formació ofereix la contractació per part d’entitats socials sense ànim de lucre de persones en risc d’exclusió social, que acreditin els requisits per sol·licitar una autorització de residència per circumstàncies excepcionals.

La contractació és per a un període de 12 mesos de durada, a jornada complerta, i també s’inclou la realització d’accions formatives. Està previst que la resolució de la convocatòria d’enguany es publiqui durant el mes de desembre i es puguin presentar les sol·licituds a partir del mes de gener 2022.

Les entitats interessades en participar-hi han d’enviar un correu electrònic amb el nom de l’entitat al Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges Nivell 10 nivell10@sitges.cat o trucar al telèfon 93 894 40 61.

 

Línia ACOL, persones beneficiàries i entitats de Sitges

La col·laboració entre el Servei de Drets Civils i el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Sitges és imprescindible per desenvolupar propostes com la Línia ACOL. En aquest sentit, la Regidora de Drets Socials, Júlia Vigó, explica que “accions com aquesta ens permeten, per una banda, oferir eines reals de regularització per a les persones migrades del nostre municipi i, per l’altra, facilitar que les entitats locals, amb l’acompanyament de l’Ajuntament, s’involucrin directament en iniciatives socials que, alhora, els donin eines per a la contractació de personal.”

L’Ajuntament de Sitges va oferir per primera vegada l’any 2020 l’acompanyament a les entitats locals interessades (fundacions, entitats socials, etc.) posant-les en contacte amb les persones candidates a través del servei municipal d’atenció a les persones nouvingudes, per tal que poguessin presentar-se conjuntament a la Línia ACOL per poder contractar una persona pendent de regularitzar durant 12 mesos. La iniciativa va comptar amb 5 entitats interessades que van presentar 7 ofertes de treball per a 7 persones candidates, de les quals el SOC en va aprovar 5. Les persones nouvingudes van començar a treballar entre el febrer i març del 2021 a entitats socials de la vila com la Fundació del Sitges – Festival Internacional de Cinema de Catalunya, la Fundació Ave Maria i l’Hospital de Sant Joan Baptista. Actualment hi ha 4 persones contractades i, per tant, es faran efectives 4 regularitzacions.  

Amb aquesta subvenció les diferents entitats van poder incorporar personal amb el salari subvencionat pel departament de treball. Després de la finalització del contracte i de treballar 12 mesos, ja pot iniciar la tramitació per tenir un NIE amb permís de treball, cosa que permet a les persones beneficiàries poder treballar regularment amb contracte al nostre país.