Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges continua el Projecte de Suport a l’Hostaleria amb més formacions

Durant aquesta tardor i fins al mes de març es realitzen cursos d’atenció al client en anglès i en català i formacions en preparació d’aliments i begudes, entre d’altres. La propera formació, de Cambrer/a de pisos i allotjaments turístics començarà el 28 de novembre i encara queden places lliures. L’objectiu d’aquests cursos és millorar les competències de les persones candidates perquè tinguin més facilitats a l’hora de trobar feina i millorar la qualitat dels serveis que ofereixen les empreses d’aquest àmbit.

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges continua el Projecte de Suport a l’Hostaleria per ajudar les empreses de Sitges del sector de l’hostaleria a cercar personal per cobrir les ofertes de treball. En el marc d’aquesta iniciativa, que s’ha posat en marxa aquest 2023, acaben de començar novament les formacions gratuïtes, que es realitzen des d’aquesta tardor i fins al mes de març de l’any vinent. L’objectiu del projecte és millorar els currículums de les persones que busquen feina en aquest àmbit a través d’adquirir més competències en idiomes (Anglès o Català), tenir formació en cambrer/a de pisos i allotjaments turístics, en preparació d’aliments i begudes, d’higiene alimentària i autocontrols sanitaris i al·lèrgies, entre altres aspectes. Alhora el projecte també pretén millorar la qualitat dels serveis que ofereixen les empreses d’aquest àmbit.

El primer dels cursos, que es fa al Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges (CIES) Nivell 10, és una formació d’atenció al client en anglès (nivell1) per al sector de l’hostaleria. Un total de 17 persones han iniciat aquest dimarts les classes, després d’haver superat una prova de nivell d’anglès oral i escrit escrita. Durant 10 dies podran millorar aquest idioma.

La propera formació, de Cambrer/a de pisos i allotjaments turístics, de 40 hores, es farà del 28 de novembre al 4 de desembre la part teòrica i de l’11 al 15 de desembre la part pràctica a hotels i allotjaments turístics. Per poder assistir a aquest curs o a la resta de formacions, que es realitzaran properament, les persones interessades en el sector de l’hostaleria, residents a la comarca del Garraf, han d’estar registrades a la Xarxa XALOC o bé també poden dirigir-se al CIES Nivell 10.  

Aquestes formacions s’engloben en el marc d’un projecte, que també rep el suport de la resta dels Serveis Locals d’Ocupació de la comarca del Garraf i Consell Comarcal del Garraf que conformen el Pacte per l’Ocupació creat al 2018 i del Gremi d’Hostaleria de Sitges, que agrupa la majoria d’empreses del sector.

 

CALENDARI DE FORMACIONS

D’octubre a desembre de 2023

  • Formació en Atenció al client en anglès per al sector de l’hostaleria (Nivell 1) -30 h
  • Formació en Cambrer/a de Pisos i allotjaments turístics -40 h

 

De gener a març de 2024

  • Formació en Atenció al client en català per al sector de l’hostaleria  -30 h
  • Formació en Atenció al client en anglès per al sector d’hostaleria (nivell 2) -30 h
  • Formació en preparació d’aliments i begudes -30 h
  • Formació en Orientació als clients i comandes -20 h
  • Higiene alimentària -5 h
  • Autocontrols sanitaris i al·lèrgies -5 h

 

 

 

CIES NIVELL 10

Galeria d'Imatges