Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges i Node Garraf impulsen la nova marca Gran Penedès Film Commission per atreure més rodatges

L’ajuntament sitgetà, de la mà del NODE Film Clúster i el suport de la Diputació de Barcelona, aspira a multiplicar l’arribada de filmacions que repercuteixin en l’economia local

Sitges és un dels municipis que compta amb major interès per rodar-hi tot tipus de filmacions. Per aquest motiu, s’ha creat la nova marca Gran Penedès Film Commission per reforçar aquesta línia i complementar atractius amb diferents agents del Penedès, amb l’objectiu que tots aquests rodatges repercuteixin en l’economia local. L’Ajuntament de Sitges i el NODE Film Clúster han impulsat aquest pas endavant, que ha de servir per reactivar aquesta activitat frenada per la pandèmia, però que ara torna amb força.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament  de Sitges, Guillem Escolà, explica que “apostem per consolidar l’atractiu del municipi com a escenari de rodatges, complementant Sitges amb poblacions i comarques properes amb el segell del Gran Penedès Film Commission com a eina estratègica per guanyar molt més posicionament en el mercat nacional. A més, el Gran Penedès Film Commission ens permet entrar a l’Spain Film Commission i posicionar-nos en el mercat internacional de destinacions filmogràfiques”. Aquest nou organisme fomentarà l’arribada de productes audiovisuals tant del cinema com de la televisió, la publicitat o la música. L’objectiu econòmic d’aquest nou repte és que els professionals i empreses de Sitges i les comarques properes es vegin afavorits per la demanda de serveis que facin aquests rodatges.

Paral·lelament a aquest reforç del posicionament de Sitges en aquest sector audiovisual, també s’estableix una resposta ràpida i eficient a les sol·licituds de rodatges a la via pública, en equipaments municipals, en paisatges litorals, parcs i altres escenaris d’interès per a aquestes empreses. Sitges ja està considerat un bon lloc de rodatges a cel obert i cada any guanya prestigi amb esdeveniments com el Sitges- Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya o el Festival Sitges NEXT.