Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges impulsa activitats paral·leles per complementar la programació del Festival de Cinema

La campanya Comerç Fantàstic inclou la projecció de curts a la fresca, la gimcana infantil ‘Troba la bèstia’ i un curs de maquillatge de zombies. En paral·lel també es fomenta la trobada anual del Producers Meet Producers (PMP), una acció col·laborativa per fomentar l’emprenedoria en el sector audiovisual.

Els carrers de la vila ja s’engalanen per promoure els eixos comercials de Sitges i viure plenament la 54a edició del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, del 7 al 17 d’octubre. Per complementar la programació del certamen, la Regidoria de Promoció Econòmica impulsa un conjunt d’activitats amb espais d’oci, de cinema i de foment del comerç local. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca el doble objectiu promocional d’aquestes activitats: “Volem que tot Sitges s’impregni de l’ambient del Festival. En aquest sentit, busquem que passejar i comprar a Sitges sigui una experiència que alhora apropi el festival i el cinema tant al comerç local com a la seva clientela”.

Les activitats paral·leles al Festival comencen coincidint amb l’inici del Festival, el dijous 7, amb la gimcana Troba la Bèstia. Per participar es repartiran 5.000 butlletes a comerços, al Mercat Municipal i a l’Oficina de Turisme, que els infants hauran de segellar al comerç participant un cop trobin la Bèstia a l’aparador. Un cop completada amb 10 segells, l’infant dipositarà la butlleta en una urna instal·lada al Mercat Municipal. La gimcana finalitza el divendres 15, a les 17.30 hores, quan es farà el sorteig per identificar els 5 guanyadors. La Dj Núria Scarp dinamitarà amb una sessió de música aquella tarda, des d’una de les parades del Mercat. La regidoria de Promoció Econòmica promou el concurs en col·laboració amb el departament d’activitats del Festival de Cinema.

Les activitats paral·leles continuen el divendres 8, a plaça Catalunya, on professionals de la caracterització maquillaran com a zombies a les persones participants. Es tracta d’una activitat gratuïta per a la que cal inscripció prèvia. Amb l’objectiu d’apropar el cinema al públic en general, en el mateix emplaçament, un cop finalitzada la sessió de maquillatge, s’ha programat la projecció gratuïta de sis curtmetratges a la fresca. Entre aquests curts destaca ‘Horroroscope’, de Pol Diggler. Aquest director va dirigir el seu primer producte audiovisual, ‘IP-IS’, fruit del programa Producers meet Producers (PMP), impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges.

També és remarcable la proposta d’Astrid Goldsmith, un de les mestres de l’animació stop motion britànica del segle XXI i la proposta ‘Candela’ dirigida per Marc Riba i Anna Solanas, figures essencials de l’animació creada a Catalunya en les últimes dues dècades.

També durant els dies de Festival hi haurà photocalls amb l’home llop i King Kong com a protagonistes, instal·lats a diferents indrets dels eixos comercials del Poble Sec i del Centre Vila, i fil musical als principals carrers d’aquests sectors. La música també serà present, el darrer cap de setmana del Festival, amb la formació de jazz Old Folcs, que interpretarà en viu populars temes del món del cinema per amenitzar les compres.

Per a més informació, es pot consultar la pàgina de les activitats paral·leles del Festival: http://sitgesfilmfestival.live/.

 

Producers Meet Producers                                                     

La trobada anual del Producers meet Producers (PMP) tindrà lloc el 13 d’octubre, entre les 9.30 i les 13.30 hores, a la Sala Garbí de l’Hotel Meliá. Promoguda per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges i en el marc de les activitats de la indústria del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el PMP presenta dues modalitats: una de mentoria i una altra de consultoria. Per a Guillem Escolà: “les iniciatives de la Regidoria en el marc del Festival de Cinema busquen crear sinèrgies entre creadors que just comencen amb altres que tenen ja una trajectòria consolidada, al mateix temps que situa Sitges com un referent internacional. El treball municipal d’adreça, precisament en aquest sentit: potenciar i convertir Sitges en un referent a Catalunya, Espanya i Europa tant per a les productores com per als localitzadors del sector audiovisual”.

 

Aquest 2021 en la modalitat del programa de mentoria s’aparellaran 5 productores sèniors amb 5 productores novells durant un any, perquè els emprenedors puguin tenir un seguiment i una guia de professionals en actiu amb la finalitat que el projecte es desenvolupi.

 

Per segon any consecutiu, emprenedors novells també tindran l’opció de participar en la modalitat de consultoria. Aquest 2021, 5 productores sèniors atendran un total de 10 productors repartits en dos torns. Cada torn permetrà a 5 consultores júnior fer consultes concretes, resoldre dubtes i establir sinergies durant 45 minuts.

 

La jornada també comptarà amb la màster class ‘Coproduir amb Bèlgica’, impartida per la fundadora de la productora Be Revolution Pictures, Griselda Gónzalez. 

 

Aquest 2021, a més, serà la primera vegada que una pel·lícula d’un productor júnior del PMP participa en el Festival en la secció de concurs. Es tracta dels film ‘Visitante’, dirigit per Alberto Evangelio (Beniwood Producciones), que va tenir com a mentor a Sebastián Mery, de Life & Pictures,, al PMP de 2019.

 

 

Calendari d’activitats

 

DEL 7 AL 15 D’OCTUBRE

Gimcana Infantil Troba la bèstia

Comerços adherits

Gratuït

 

 

Photocalls amb King Kong

A diferents indrets dels eixos comercials del centre i el Poble Sec s’instal·laran dues siluetes d’1,80 m de la popular icona del Festival.

Cap de la Vila, Mercat Municipal, plaça del Doctor Pérez-Rosales i plaça Catalunya

 

DIVENDRES 8 D’OCTUBRE

 

Taller de maquillatge

Plaça de Catalunya, 17.30 a 20 h  

Gratuït

Amb cita prèvia:

https://sitgesfilmfestival.live/fantastic-zombie-experience/sitges-zombie-day/

 

Sessió de curtmetratges a la fresca i gratuïts

Plaça de Catalunya, 20.30 hores

La sessió inclou els títols ‘Horroroscope’, de Pol Diggler; ‘Candela’, de Marc Riba i Anna Solanas, ‘Conversaciones con un mono’, de Grojo, ‘Aamamá’, de Miguel Alcalde; ‘Red Rover’, d’Astrid Goldsmith, i ‘Live forever’, de Gustav Egerstedt.

Gratuït

Durada total: 52 minuts

 

DIMECRES 13 D’OCTUBRE

 

Producers meet producers (PMP)

Sala Garbí de l’Hotel Melià, de 9.30 a 13.30 h 

Gratuït

 

 

DIVENDRES 15 D’OCTUBRE

 

Actuació musical en directe

La formació de jazz Old Folcs ambientarà els carrers de l’eix comercial del Poble Sec amb conegudes bandes sonores de pel·lícules.

Centre, en horari comercial de matí

 

Sorteig dels guanyadors de la Gimcana Infantil Troba la Bèstia

Mercat Municipal, 17.30 h

 

Tot seguit,

Sessió de música amb la Dj Núria Scarp

 

 

DISSABTE 16 I DIUMENGE 18 D’OCTUBRE

 

Actuació musical en directe

La formació de jazz Old Folcs ambientarà els carrers de l’eix comercial del Centre Vila amb conegudes bandes sonores de pel·lícules.

Centre, en horari comercial de matí

 

Per a més informació: http://sitgesfilmfestival.live/.