Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges impulsa càpsules formatives gratuïtes sobre hostaleria i restauració

La primera sessió girarà entorn la higiene alimentària el 16 de març i la segona jornada serà sobre l’autocontrol sanitari i les al·lèrgies en l’elaboració i serveis d’aliments el 17 de març. Les properes accions formatives es faran després de Setmana Santa. En el marc d’aquest programa, es farà una jornada d’entrevistes ràpides entre empreses i possibles treballadors i treballadores el 28 de març.

L’Ajuntament de Sitges i el Gremi d’Hostaleria de Sitges programen, entre els mesos de març i maig, 4 càpsules formatives gratuïtes sobre competències necessàries a l’hostaleria i la restauració amb l’objectiu de fomentar l’ocupació d’un sector amb molta demanda de personal.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Guillem Escola, recorda que “estem treballant per cobrir les necessitats d’un sector econòmic que és el principal del nostre municipi. En paral·lel, vetllem per tal que el model d’ocupació d’aquest sector s’actualitzi i s’adapti a la realitat actual. I això vol dir amb personal que disposi de formació, on es garanteixi la conciliació familiar i es disposi de salaris adients”.

Les persones interessades amb posicions de sala i cuina podran obtenir les acreditacions de manipulador d’aliments i autocontrol sanitari amb les càpsules formatives dels dies 16 i 17 de març de 9 a 14 h al CIES Nivell 10 (C/ Gabriel Pallarès, 12). El dia 16 la formació serà sobre la higiene alimentària (el carnet de manipulador d’aliments) i el 17 sobre autocontrol sanitari i al·lèrgies en l’elaboració i serveis d’aliments. Les persones interessades han d’emplenar el formulari d’inscripcions per a la primera i la segona càpsula formativa fins al 15 de març a les 12 hores del migdia. Posteriorment, el 28 de març, es farà una jornada d’entrevistes ràpides entre empreses del sector i candidats.

Aquestes accions van dirigides tant a persones que es troben en situació d’atur i que volen trobar feina en aquest sector o volen millorar la seva situació laboral, o bé volen tirar endavant els seus propis negocis.

Tant el Cara a Cara com les càpsules formatives s’emmarquen dins del projecte de suport a l’ocupació en l’àmbit de l’hostaleria i la restauració 2023, impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació i el Gremi d’Hostaleria de Sitges. La programació d’activitats va començar amb les dues jornades del 28 de febrer i 2 de març relacionades amb el sector de l’hostaleria i la restauració, que van comptarà amb l’impuls de Servei d’Ocupació Local de CIES Nivell 10 i el Gremi d’Hostaleria de Sitges, amb el suport de la Cambra de Comerç (delegació del Garraf), del Consell Comarcal del Garraf i la resta dels municipis de la comarca en el marc del Pacte per l’Ocupació. 

 

Formacions

La primera acció permetrà conèixer la manipulació correcta dels aliments a cada fase del procés de producció per vetllar per la seguretat dels productes alimentaris i, per tant, per la salut del consumidor.

Després de Setmana Santa, es programarà la càpsula formativa “Tècniques bàsiques en preparació de serveis d’aliments i begudes” i la quarta càpsula formativa “Atenció bàsica en orientació i comandes al client que es fa en català, castellà i anglès”.

                                                                                                          

Cara a Cara (entrevistes ràpides), 28 de març  

En el marc d’aquest projecte el 28 de març es farà un Cara a Cara o entrevistes ràpides a Miramar- Centre Cultural entre empreses i persones candidates.

El projecte compta amb el compromís del Gremi d’Hostaleria de Sitges per aconseguir contractar segons els perfils, un mínim del 65% de les persones candidates presentades durant la jornada del Cara a Cara i que segueixin el programa de càpsules formatives, per garantir els coneixements bàsics per a treballar en el sector.

 

 

Calendari 

 

  • Càpsules formatives (entre el març i el maig de 2023)

 

  • Càpsula 1: Higiene alimentària -16 març, CIES Nivell 10 de 9 a 14 h

 

  • Càpsula 2: “Autocontrol sanitari i les al·lèrgies en l’elaboració i serveis d’aliments” -17 de març, CIES Nivell 10 de 9 a 14 h

 

  • Càpsula 3:Tècniques bàsiques en preparació de serveis d’aliments i begudes (properament)

 

  • Càpsula 4 Atenció bàsica en orientació i comandes al client amb idiomes (català, castellà i anglès) (properament)

 

 

  • Formularis d’inscripcions 3a i 4a càpsules formatives (properament)

 

 

 

 

  • Cara a Cara entre empreses i treballadors/res

          28 de març de 2023

          Auditori Miramar-Centre Cultural

         Horari pendent de determinar

         Formulari d’inscripcions: (properament)