Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges impulsa nous ajuts econòmics per al 2022

Es destinaran 65.500 euros a l’ajut per al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses noves, i 66.600 euros a l’ajut per al foment de la contractació i la millora de l’ocupació.  Per explicar les novetats de l’ajut per al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses noves s’organitza una jornada informativa l’1 de juliol de 8.30 a 10.30 h a l’auditori del Miramar-Centre Cultural.

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges impulsa aquest 2022 dos ajuts econòmics per a empreses i autònoms dedicats a l’emprenedoria i també a l’ocupació. L’objectiu és contribuir a facilitar que els treballadors tinguin contractes fixos i ajudar a les persones que emprenen en el moment inicial de la creació de noves empreses o negocis. El consistori destinarà un total de 132.100 euros dels quals 65.500 euros es destinaran a l’ajut per al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses noves, i 66.600 euros a l’ajut per al foment de la contractació i la millora de l’ocupació.

Les convocatòries dels dos ajuts econòmics es podran sol·licitar properament aquest estiu. Però prèviament amb l’objectiu d’informar sobre aquests ajuts i les principals novetats respecte l’any passat, l’Ajuntament organitza dues jornades informatives diferents. La primera xerrada estarà dedicada a l’ajut per al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses noves i tindrà lloc el proper 1 de juliol de 8.30 a 10.30 hores a l’auditori del Miramar-Centre Cultural (C. Davallada, 12). Les persones interessades que tinguin una empresa o siguin autònoms poden fer la inscripció a la primera jornada informativa a través del web municipal.

La segona jornada informativa tractarà de l’ajut per al foment de la contractació i la millora de l’ocupació i es realitzarà també durant el mes de juliol. La data es comunicarà properament a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Sitges.

 

Canvis a les bases de les convocatòries dels dos ajuts econòmics

A partir d’ara les bases de les convocatòries dels dos ajuts econòmics i la seva vigència seran indefinides i a partir de l’any 2023 un cop aprovat el pressupost es podran també aprovar les convocatòries molt abans del que s’havia fet fins ara. Entre les novetats s’agilitzen els tràmits per exemple, un cop la sol·licitud de la subvenció/ajut per imports inferiors a 6.000,01 € sigui aprovada, la persona beneficiària no haurà de presentar una instància acceptant l’ajut. Quant a l’ajut per al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses noves, es poden establir les activitats econòmiques subjectes a l’ajut així com també altres requisits. En aquesta línia hi haurà un llistat tancat amb les despeses finançables  i no finançables per posar de manifest els criteris d’admissió de sol·licituds. 

A les bases per al foment de la contractació i la millora de l’ocupació, es determinarà l’import màxim de l’ajut a percebre, que podrà ser diferent cada any i també quedarà fixat que només se subvencionaran el contracte fix i el fix discontinu. També hi ha canvis en els de puntuació, ja que preval la contractació de personal de col·lectius vulnerables.

 

Enllaços:

> Formulari d'inscripció a la jornada

 

Ajuts econòmics 2022

  • Per fomentar l’emprenedoria i la creació de noves empreses
  • Per fomentar la contractació i la millora de l’ocupació