Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges inicia el recull de mesures econòmiques de suport als autònoms i treballadors afectats pel Coronavirus

Nivell 10. Imatge d'arxiu.
Nivell 10. Imatge d'arxiu.
El servei de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sitges elabora un quadre en què recull les mesures aprovades per les administracions supramunicipals per frenar l’impacte econòmic del Coronavirus. També es preveu una partida a ajudes per al sector turístic i ajudes a famílies.

El Servei de Promoció econòmica ha publicat les primeres ajudes destinades a treballadors, empreses i autònoms amb l’objectiu de pal·liar els efectes econòmics del Coronavirus.

Entre les mesures, el quadre recull les ajudes que la Generalitat destinarà als autònoms (2.000 euros) que han vist afectada dràsticament la seva facturació o hagin hagut de tancar el negoci a causa de l’estat d’alarma.

L’Estat ha fet públiques també avui mateix les inversions per frenar l’impacte econòmic provocat pel Coronavirus, entre les que es troben l’obertura de línies de crèdit o la bonificació del 50% de les quotes empresarials a la seguretat social, entre altres.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, explica que “l’objectiu és centralitzar tota la informació sobre les ajudes que estan dissenyant les diferents administracions per facilitar la cerca i la gestió a les empreses, els autònoms i els treballadors”.

El servei d’atenció a l’empresa actualitzarà permanentment el quadre amb les ajudes, una informació que es podrà consultar a:

Recull de mesures per a empreses i treballadors

 

La tramitació de cadascun dels ajuts s’ha de realitzar a través de l’administració competent (Generalitat o Estat espanyol). El servei d’atenció a l’empresa ha habilitat, tanmateix, una adreça de correu per resoldre dubtes de tipus genèric: serveisempresa@sitges.cat

Paral·lelament, per tal de fer front a les afectacions que s’estan produint en el sector turístic, l’Ajuntament ha anunciat mesures econòmiques per afrontar pèrdues.

El consistori treballa també en la creació d’una partida d’ajudes municipals enfocades a la ciutadania per tal de pal·liar els efectes del Coronavirus en les economies familiars.