Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges obre aquest dijous una convocatòria per formar part de la Fira d’estiu d’artesania i regals del passeig

L’Ajuntament de Sitges obre aquest dijous una convocatòria per formar part de la Fira d’estiu d’artesania i regals del passeig
L’Ajuntament de Sitges obre aquest dijous una convocatòria per formar part de la Fira d’estiu d’artesania i regals del passeig
•Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament de l’11 al 16 de juny al portal de tràmits de la pàgina web www.sitges.cat. •Com a novetat, la Fira ubicada al Passeig Marítim ampliarà l’espai i habilitarà noves parades d’artesania. •L’Ajuntament amplia a 7 les places reservades a persones en situació de vulnerabilitat social.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimecres les bases reguladores i la convocatòria per a l’atorgament de llicències d’ocupació per poder formar part de la Fira d’estiu d’artesania i regals, que se celebrarà de l’1 de juliol al 30 d’octubre al Passeig. Després de l’aprovació de les bases, demà dijous, 11 de juny, l’Ajuntament de Sitges obrirà una nova convocatòria per atorgar les llicències d’aquest estiu 2020 als participants a la Fira al Passeig. Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament de l’11 al 16 de juny a través del portal de tràmits de la pàgina web www.sitges.cat.  

Com a novetat, la Fira es desenvoluparà en dues zones diferenciades tant al Passeig Marítim (entre l’Avinguda Sofia i el carrer Antoni Cartró) amb parades de venda de regals fets a mà i també amb una zona nova amb parades d’artesania més especialitzades, que s’habilitarà al passeig de la Ribera (entre l’Avinguda Sofia i el número 70 del passeig -a la zona de terra). Amb aquest objectiu, la regidoria de Promoció Econòmica preveu atorgar un màxim de 23 parades, de les quals 7 estaran reservades a persones en situació d’especial vulnerabilitat social.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca que “volem donar més vida i activitat al passeig, de manera regulada i amb una imatge bonica. A més, aquest any hi haurà punt de llum per a totes les parades de la Fira per respondre a la reclamació dels paradistes”. Alhora, el regidor assegura que “la Fira d’artesania i regals vol oferir una bona qualitat de productes i donar resposta a l’àmplia demanda per vendre productes artesanals, fets a mà i creatius i amb aquest objectiu aquest any passem de 17 a 23 parades. Amb aquesta ampliació apostem per donar un impuls a l’artesania, ampliar la tipologia de productes artesans i respondre a les nombroses sol·licituds de persones interessades a participar-hi. El nostre objectiu és que aquesta Fira tingui dues convocatòries anuals, segons la temporada lligada a l’afluència turística”.

Guillem Escolà explica que “l’Ajuntament de Sitges ha decidit ampliar aquest any el nombre de places destinades a les persones vulnerables i passar de  5 a 7 per donar més oportunitats a qui té més dificultat a l’hora d’inserir-se al mercat laboral”. El regidor també assegura que “l’ampliació de la fira permetrà mantenir la distància de seguretat entre parades, evitar les aglomeracions de gent i, a més, poder realitzar una compra segura si encara és necessari mantenir les distàncies de seguretat imposades per les autoritats sanitàries a causa de la pandèmia de la Covid-19”.

Les persones sol·licitants d’aquestes llicències han de tenir la condició d’artesanes o vendre productes de disseny o fets a mà i creatius. Cada proposta presentada haurà d’incloure una memòria descriptiva sobre els productes que s’hi volen vendre, el procés d’elaboració i l’aspecte de la parada.

La regidoria de Promoció Econòmica valorarà els projectes en funció de la qualitat del producte, els materials ecològics i sostenibles, l’originalitat o l’elaboració in situ, entre altres criteris.

Per a més informació, resoldre dubtes sobre les bases reguladores o les condicions per formar part de la Fira, les persones interessades poden enviar un e-mail al Centre d’Iniciatives Econòmiques CIES Nivell 10 promocioeconomica@sitges.cat o bé trucar al telèfon 93 894 40 61.

Horari de la Fira d’Artesania i regals

La Fira d’Artesania i regals obrirà de l’1 de juliol al 30 d’octubre de dilluns a diumenge, excepte els dies 23 i 24 d’agost per Sant Bartomeu i el 22 i el 23 de setembre amb motiu de Santa Tecla. L’horari serà de 10.00 h a 24.00 hores.