Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges prepara la fira del Sant Jordi d’estiu per al proper 23 de juliol a l’Hort de Can Falç

La regidoria de Promoció Econòmica manté oberta fins al 20 de juliol la convocatòria per presentar de manera telemàtica les sol·licituds per participar-hi. Com a màxim hi haurà 20 parades amb llibres i roses per motius de seguretat arran de la Covid-19.

Sitges se sumarà a la celebració de manera excepcional del Sant Jordi d’estiu el proper 23 de juliol seguint els protocols de distància de seguretat. La iniciativa d’àmbit català impulsada pels gremis de llibreters i de floristes permetrà viure una de les diades més tradicionals a Catalunya amb parades de llibres i flors al carrer. La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges manté oberta fins al 20 de juliol el termini per poder participar en la Fira coincidint amb el Dia del Llibre i la Rosa, que tot i no ser una jornada habitual, vol convidar la ciutadania a sortir al carrer per participar-hi.

Enguany, com a màxim hi haurà 20 parades per garantir la distància de seguretat arran de la Covid-19 en lloc de les 40 habituals i també canviarà d’ubicació per fer-se a l’Hort de Can Falç. L’Ajuntament de Sitges aplicarà el protocol de seguretat definit per a Sant Jordi amb control d’aforament per evitar aglomeracions i cues.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, explica que “des de Promoció Econòmica volem promoure tota activitat que dinamitzi l’economia, sobretot el comerç de proximitat, i en aquest marc volem potenciar una jornada tan especial com Sant Jordi, que no es va poder realitzar el 23 d’abril de la manera tradicional. Ara volem que les floristeries i el sector de llibreters puguin oferir roses i llibres al públic de manera presencial en aquesta fira de Sant Jordi d’estiu, que s’instal·larà a l’Hort de Can Falç per garantir al màxim la seguretat de tothom i aquesta ubicació ens ho permet fer amb entrada pel Carrer Parellades i sortida pel passatge Mossèn Fèlix Clarà. Volem que es pugui gaudir d’una jornada excepcional per regalar la rosa a les nostres persones estimades i comprar llibres per tenir bona lectura aquests estiu”.

Enguany l’estand institucional només hi haurà la signatura de llibres per part de les autores i els autors que han presentat alguna publicació en el darrer any. Les parades que hi haurà al carrer seran de quioscos, floristeries i entitats i l’horari de la fira serà de 10.00 a 20.30 hores.


Inscripcions

El termini per presentar de manera telemàtica les sol·licituds finalitza el 20 de juliol. Per participar-hi cal clicar a la pàgina web:  https://carpeta.sitges.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx?Cercador=True&IdTramit=556.

Per obtenir més informació i consultar les bases es pot clicar a la pàgina web:  https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/mercats-i-fires/sant-jordi-2020.

 
Mesures sanitàries

Durant tota la jornada s’aplicarà estrictament el protocol Covid-19 i hi haurà quatre punts amb gels hidroalcohòlics per potenciar la higiene de mans i lluitar així contra el risc de contagi per coronavirus. Alhora també es fomentarà la distància de seguretat d’1 metre i mig entre persones.

 

Novetats literàries

La regidoria de Cultura presentarà el dia 22 de juliol el llibre ’Josep Mª Jornet. Recull fotogràfic 1950-2007’, coordinat per Roland Sierra i Gabi Serrano i editat per l’Ajuntament de Sitges. L’acte començarà a les 20.00 hores al CIM (Centre d’Interpretació de la Malvasia) i comptarà amb la participació del regidor de Cultura, Xavier Salmerón; el president de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, Andreu Noguero; dels coordinadors del llibre,  Roland Sierra i Gabi Serrano, i el fill del fotògraf, Romà Jornet.  

Prèviament a les 18.30 hores es presentarà el llibre ‘Puig de Sitges. Entre els ibers, romans i l’actualitat’ coordinat per Joan García Targa i editat per l’Ajuntament de Sitges amb la col·laboració del Grup d’Estudis Sitgetans (GES). L’acte es farà a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, seu del GES, i comptarà amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Salmerón; el coordinador del llibre, Joan García Targa, i la presidenta del GES, Núria Amigó. L’obra ‘Puig de Sitges’ és educativa i s’adreça a les escoles.

 

23 d’abril de 2020, un Sant Jordi especial marcat per la pandèmia del Coronavirus

La festivitat de Sant Jordi 2020 es va viure a la vila el 23 d’abril marcada per la pandèmia del coronavirus i amb carrers pràcticament buits pel confinament i per l’estat d’alarma. Malgrat tot, l’Ajuntament de Sitges a través de la regidoria de Cultura va oferir una programació cultural virtual i mitjançant la regidoria de Promoció Econòmica també va potenciar la tradició de regalar llibres (a través dels quioscos adherits, alguns dels quals oferien servei a domicili) i roses (les floristeries estaven tancades arran de l’estat d’alarma però algunes van oferir també l’opció d’encarregar-les amb servei a domicili).

El proper 23 de juliol i amb mesures de seguretat la gent podrà mirar llibres i comprar i escollir roses en un Sant Jordi  especial que tornarà a tenir parades al carrer.

 

Galeria d'Imatges