Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges proposa nous cursos per a joves en el marc dels ‘Projectes Singulars’

45 joves, entre 16 i 29 anys, que estiguin a l’atur, podran optar a participar a aquests cursos, que combinen orientació laboral, classes teòriques i pràctiques a empreses de la comarca del Garraf. Els cursos específics són: Auxiliar de Community Manager, Auxiliar de vendes a través de xarxes socials i Auxiliar de cuina. Les inscripcions es podran formalitzar a través del CIES Nivell 10.

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges aposta novament pels Projectes Singulars que ofereix als  joves de 16 a 29 anys cursos formatius amb l’objectiu que puguin incorporar-se al mercat laboral, o bé, tornar als estudis. Alhora aquestes formacions contribueixen a cobrir la demanda laboral de la comarca del Garraf en sectors professionals específics. L’oferta de cursos en el marc del Programa inclou: Auxiliar de Community Manager, Auxiliar de vendes a través de xarxes socials i Auxiliar de cuina. Els cursos, subvencionats al 100%, començaran les formacions al gener i finalitzaran a l’octubre del 2022. En total, podran participar al programa 45 alumnes, 15 a cada curs. A més, s’ajudarà als participants a finançar les despeses de transport per traslladar-se al lloc del curs.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament continuem apostant per ajudar als joves a orientar-se professionalment. La convocatòria i les formacions realitzades durant aquest 2021 han estat un èxit, i per tant, apostem fermament per aquest programa, ja que busquem una formació ocupacional especialitzada per respondre les necessitats reals del mercat laboral i contribuir que els joves tinguin un futur professional. A través d’aquests cursos donem l’oportunitat als joves a orientar-se professionalment i a tenir la qualificació per poder dedicar-se a l’ofici que vulguin”.

El projecte inclou classes d’orientació, classes teòriques de l’ofici i també un període de pràctiques en empreses del sector. La durada dels cursos serà  entre 180 i 250 hores, segons l’àmbit escollit.

Al Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges (CIES) Nivell 10 es desenvoluparà una part d’orientació amb accions d’assessorament individualitzat, professional i d’emprenedoria i formacions complementàries.

Les formacions específiques d’Auxiliar de Community Manager, Auxiliar de vendes a traves de Xarxes Socials i Auxiliar de cuina (preparacions senzilles) tindran lloc a Sant Pere de Ribes. Així, les tres formacions es faran conjuntament entre l’Ajuntament de Sitges i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, per tal de poder oferir als joves un ventall de formacions ampli, i adequat als seus interessos.

Els projectes Singulars són un programa Comarcal, liderat per l’Institut Municipal d’Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú (IMET), amb els Ajuntaments de Sitges i Sant Pere de Ribes. A Vilanova es faran 4 formacions més: Auxiliar de comerç, Auxiliar administratiu/va, Auxiliar de cambrer/a, i també, Auxiliar en electricitat i electrònica.

Els joves de 16 a 29 anys podran participar-hi si estan inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat com a persones demandants d’ocupació o com a Millora d’Ocupació, i les persones beneficiàries de la Garantia Juvenil.

Els Projectes Singulars estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i per fonts de la Conferencia Sectorial de Empleo y Asuntos Laborales.

 

 

Per a formalitzar les inscripcions i obtenir més informació:

CIES Nivell 10 (Ajuntament de Sitges)

De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 hores

C/ Gabriel Pallarès i Roig, 12

93 894 40 61

nivell10@sitges.cat