Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges segueix amb l’oferta formativa per respondre la demanda de les empreses del territori

Deu alumnes han realitzat una formació teòrica i pràctica per obtenir el carnet de carretoner, un certificat necessari per treballar en el sector de logística i emmagatzematge.

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, a través del Centre d’Iniciatives Econòmiques (CIES) Nivell 10, ha organitzat un curs de carretoner per formar persones i, alhora, donar resposta a la demanda de les empreses del territori. 10 alumnes, usuaris del CIES Nivell 10  i inscrits a la Xarxa Xaloc, han realitzat del 17 al 20 de maig aquesta formació gratuïta que ha combinat teòrica i pràctica. En total, s’han realitzat 15 hores de classes teòriques al CIES Nivell 10 de Sitges i pràctiques al polígon de Sant Pere Mulanta a càrrec de l’Autoescola La Geltrú. Per poder assolir tots els coneixements i obtenir la certificació es realitzen pràctiques en petits grups.

El  CIES Nivell 10 ha programat aquest curs després de detectar que les ofertes de treball relacionades amb la distribució i emmagatzematge busquen personal que disposi del carnet de carretoner per acreditar que poden conduir els vehicles per l’interior de les instal·lacions d’empreses de qualsevol sector. Davant d’aquest requisit, el CIES Nivell 10 també va comprovar que molts usuaris de la seva borsa no tenien aquesta formació, tot i que sí que disposaven de l’experiència en el sector de la logística i de magatzem.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca que “el cost d’aquest curs està finançant íntegrament per l’Ajuntament de Sitges. Des del CIES Nivell 10 es treballa per diversificar l’economia, analitzar les necessitats de mercat existents i oferir formacions específiques. En aquesta línia s’organitzen formacions per a persones desocupades per tal que ampliïn coneixements i millorin les seves competències per obrir noves vies a la seva vida professional en altres sectors econòmics diferents a l’àmbit de l’hostaleria i la restauració del sector del turisme amb l’objectiu que aconsegueixin una sortida laboral en oficis amb demanada”. En el cas que hi hagi més demanda del mercat laboral i persones a la xarxa Xaloc sense el carnet de carretoner, l’Ajuntament es plantejarà obrir una nova edició.

Aquesta formació és complementària a altres activitats formatives que s’imparteixen des del  Nivell 10 i també a la comarca. Anteriorment, aquesta formació es realitzava en programes formatius més amplis com els cursos de magatzem o de paleta.  

 

Galeria d'Imatges