Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament destrueix més de 20.000 còpies il·legals de CD i DVD, decomissats durant el 2006 i aquests primers mesos del 2007

L’Ajuntament de Sitges ha procedit aquest dijous a la destrucció de més de 20.000 còpies il·legals de CD i DVD, decomissats per la Policia Local de la vila durant l’any 2006 i aquests mesos del 2007.
En total, s’han intervingut 33.960 productes, la majoria dels quals corresponen a CD i DVD (22.377), a complements (6.968), a bijuteria (1.445) o a articles de roba (1.180). Després de la destrucció dels CD i DVD a Les Pruelles, la regidoria de Prevenció i Seguretat Ciutadana traspassarà la resta a l’empresa CESPA, concessionària del servei integral de neteja de la vila, per tal que s’encarregui d’eliminar la resta del gènere intervingut, la destrucció del qual s’haurà de certificar. La Policia Local realitza cada cap de setmana controls i intervencions contra la venda ambulant, la qual es localitza principalment al carrer Fonollar (entre el Racó de la Calma i el Baluard), a diferents punts del Passeig de la Ribera, al carrer Parellades (entre els carrers Bonaire i Marquès de Mont-roig), al carrer Marquès de Mont-roig i a la plaça Indústria. Durant aquest 2007 s’han fet més de 50 intervencions amb èxit que han permès decomissar al voltant de 3.000 productes de diferents gèneres. Cal diferenciar entre dos tipus de productes: d’una banda, bolsos, ulleres de sol, joguines, globus o articles artesans com collarets, roba o polseres, i de l’altra, còpies il·legals de CD i DVD. Pel que fa referència als primers, la Policia pot confiscar el material, expedir una sanció i amb la presentació de la corresponent factura es retorna el material. Respecte als CD i DVD, es considera com un delicte contra la propietat intel·lectual. La venda ambulant és un problema social, una situació molt difícil d’eradicar, i una pràctica que està estesa per molts municipis. El propòsit de l’Ajuntament de Sitges és fer tot el possible a nivell local, però sent conscients que és un problema en què les administracions de grau superior han de col·laborar.