Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament fomenta l’ocupació amb la creació de cinc noves empreses al Mercat Municipal

El programa neix amb l’objectiu promoure l’autoocupació i la dinamització del Mercat Municipal. Les persones que participin al programa podran optar a una parada al Mercat i iniciar el seu propi negoci.

L'Ajuntament de Sitges, mitjançant la Regidora d'Ocupació, Empresa i Iniciatives Econòmiques i la Regidora de Comerç, s'ha adherit al programa OPERA de la Diputació de Barcelona. El programa té l'objectiu de promoure l'autoocupació i orientar les persones emprenedores a materialitzar una idea de negoci en una empresa al Mercat Municipal. A més, OPERA promou i renova l'oferta comercial i de serveis del Mercat Municipal, i potencia el producte fresc i de qualitat. El programa visualitza els mercats municipals com a espais d'oportunitat i de negoci.

Amb aquesta iniciativa es preveu també generar noves línies d'actuació al Mercat basades en la millora de la competitivitat i la gestió del personal tècnic, així com la modernització operativa del Mercat.

Les persones que participin en el programa faran una formació i podran optar a una de cinc parades del Mercat Municipal que l'Ajuntament de Sitges traurà a concurs públic.

El regidor de Comerç, Consum i Turisme, Jorge Carretero, ha explicat que “amb aquest programa es potencien els valors que caracteritzen el Mercat Municipal. Un tracte proper, personal, i amb productes frescos i de qualitat”.

El regidor d'Ocupació, Empresa i Iniciatives Econòmiques, Ferran I. Llombart, aposta per “impulsar programes d'aquestes característiques per fomentar l'ocupació i l'emprenedoria. L'Ajuntament posarà les eines necessàries perquè de la iniciativa sorgeixin nous empresaris”.  

El CIES Nivell 10 amb el suport de la Diputació de Barcelona acompanyarà l'emprenedor fins a la consolidació del seu negoci. Primer es farà un assessorament en el Pla d'Empresa que serà indispensable per a poder participar posteriorment en concurs públic de les parades. A mitjans del mes de setembre s'impartirà el curs Eines per a la creació de nous negocis en mercats municipals de 35 hores presencials.

Finalment, els emprenedors decidiran si porten a terme el seu projecte empresarial i començarà el procés d'adjudicació de les parades al Mercat Municipal. Durant dos anys es farà un seguiment i tutela dels negocis que es generin.

Les persones que estiguin interessades en participar en el programa OPERA es poden adreçar al CIES Nivell 10. El dia 28 de juny a les 10.00 hores es farà una sessió informativa per donar a conèixer tot el procés. Per tal de poder participar en aquesta sessió, cal inscriure's al Nivell 10 via presencial o bé a través del 93 894 40 61 o nivell10@sitges.cat.